Wie wordt er wereldkampioen darten 2020?

Na een korte onderbreking vanwege de kerst gaat het WK Darts vrijdag weer van start. Enkele grote namen als Rob Cross sneuvelde al vroeg in het toernooi, maar er zijn nog genoeg toppers over die zich gaan mengen in de strijd om de wereldtitel 2020. Ook onze landgenoot Michael van Gerwen is nog in de race, net als de verrassend sterk spelende Jeffrey de Zwaan en natuurlijk de vrouwelijke surprise: Fallon Sherrock.

Historie

In dit overzicht beperken we ons tot de historie van het WK 2020. Wat is er tot nu toe gebeurt? De eerste paar ronden zorgden direct voor enkele daverende verrassing. Natuurlijk was er de uitschakeling van Raymond van Barneveld die verloor van de Engelsman Young. Dit betekende direct het einde van een lange, indrukwekkende carrière van Barney.

In de tweede ronde vloog oud-winnaar Rob Cross uit het toernooi. De Engelsman had weinig in te brengen en verdween in no time van het strijdtoneel. Sowieso zagen we veel geplaatste spelers vroegtijdig eruit vliegen. Een teken dat de verschillen kleiner worden. Het beste voorbeeld daarvan is wellicht Fallon Sherrock. De Engelse dame wist als eerste vrouw ooit op WK wedstrijd te winnen van een mannelijke darter. Maar daar bleef het niet bij #Fallon staat zelfs in derde ronde en mag dus na de kerst gewoon weer opdraven in Alexander Palace!

Favorieten

Van de overgebleven toppers is Michael van Gerwen natuurlijk de belangrijkste kandidaat eindwinnaar, maar ook Peter Wright maakte indruk. Zijn partijen werden weliswaar niet altijd even vlotjes gewonnen, maar zijn spel bevatte enkele briljante momenten. Gary Anderson zit ook nog steeds in het toernooi. Hoewel niet helemaal fit, is ook hij een geduchte outsider.

Tot slot een hele reeks darters die ook zouden kunnen verrassen: James Wade, Gerwyn Price, Daryl Gurney, Adrian Lewis en de gouden oudjes Simon Whitlock en Mervyn King. Die laatste twee spelen overigens tegen elkaar.

Odds

De quoteringen voor komende wedstrijden vindt je op onze bookmakerspagina. Maar naast het Wedden op Darts per wedstrijd is het ook goed mogelijk om op statistieken te gokken. Sterker nog: dat wordt steeds populairder! Dat heeft alles te maken met de odds.

Eindwinst voor Michael van Gerwen staat momenteel op een quotering van 8/11. Gerwyn Price op 13/2 en Gary Anderson op 12/1. Ter vergelijking: spelen op de spelers met de meeste 180 scores achter zijn naam levert meer op. Wordt het van Gerwen, dan is de odd 5/4. Wordt het bijvoorbeeld Peter Wright dan is het 11/2 en bij Price zelfs 6/1 bij de bookmakers van Wedden op Sport!

Wedden op Darts

Wedden op Darts is dus meer dan alleen een potje darten voorspellen. Er zijn volop winstkansen. Zo wordt er via de bookies nu al volop gespeeld op ‘Name the finalists’ en de nationaliteit van de eindwinnaar. Alle leuke opties voor het vergroten van je winstkansen! Zo wordt Wedden op Sport meer dan alleen wat geld inzetten op een individuele partij of sporter. Het wordt een echt leuk kennisspel, met diverse tactieken en spelopties.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.