Wie wint het Internationale Europese kampioenschap Darten 2020?

Komende donderdag vindt in het Duitse Oberhausen het EK Darten plaats. Het is een open kampioenschap, waardoor ook spelers van buiten Europa mogen deelnemen. In totaal staan er zes Nederlanders op de startlijst, met Michael van Gerwen uiteraard als absolute topfavoriet voor de eindzege. Voorspel de winnaar van het EK darten en speel mee door alle ronde partijen te voorspellen via Wedden op Sport

Historie

Het EK Darten wordt sinds 2008 gehouden. De beste 32 spelers van de PDC European Tour Order of Merit spelen mee. Deze ranglijst bestaat uit het verdiende prijzengeld van de European Tour evenementen die gedurende het jaar door heel Europa gehouden worden.

In 2008 wist Phil Taylor als eerste de Europese titel te bemachtigen. Hij versloeg in de finale Adrian Lewis met 11-5. Ook in 2009, 2010 en 2011 kroonde dartslegende Taylor zich tot winnaar. In 2012 werd die hegemonie doorbroken en kwam er direct een niet-Europese winnaar het prijzengeld opstrijken: de Australiër Simon Whitlock versloeg Wes Newton in de finale met 11-5 en onttroonde daarmee Taylor.

Adrian Lewis onthield Whitlock in 2013 van zijn tweede zege. In 2014 won Michael van Gerwen voor het eerst dit toernooi. In de RWE Sporthalle te Mülheim (Duitsland) versloeg Mighty Mike Terry Jenkins met 11-4. MVG zou het toernooi – net als Taylor in de beginjaren deed- het EK vervolgens vier keer op rij winnen: 2015, 2016 en 2017.

In 2018 ging James Wade met de titel aan de haal en vorig jaar won Rob Cross het EK Darten. Cross streek toen ruim 100.000 pond op. Dit jaar zal er gestreden worden voor maar liefst 500.000 pond prijzengeld, waarvan de winnaar een kleine 120.000 pond ontvangt.

Favorieten

De spelers bij de online bookmakers willen maar wat graag ook een graantje van dat enorme prijzengeld meepikken. Spelen op een eindzege voor Van Gerwen levert in dat geval het minste op, maar dan zet je wél in op de grote favoriet!

Wil je een iets hogere bonus? Kies dan voor een outsider. De winstkansen liggen dan wel wat lager, maar de potentiele uitkering een stuk hoger. Denk hierbij aan mannen als Peter Wright, Gary Anderson, Gerwyn Price, maar bijvoorbeeld ook aan Dirk van Duijvenbode!

Odds

Het EK darten begint aanstaande donderdag met de eerste ronde partijen. De pre-match odds voor Michael van Gerwen zijn alvast heel interessant! De Brabantse veelwinnaar opent het toernooi tegen Darius Labanauskas. Bij een zege van de Nederlander keren de online bookmakers gemiddeld x1,20 keer het inlegde speelbedrag uit. Gok jij op winst voor de Litouwer Labanauskas? Dan wordt je inleg x4,65 keer zoveel waard!

Onze landgenoot Jeffrey de Zwaan komt donderdag in actie tegen José De Sousa. De Sousa is duidelijk favoriet, maar De Zwaan heeft al vaker juist vanuit een underdogpositie verrassend uitgehaald. Er wordt x3,06 keer je inleg uitbetaald als hem dat nu ook lukt. Wint De Sousa? Dan is de pre-match odds momenteel x1,38 keer het speelbedrag.

Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode spelen in de eerste ronde tegen elkaar. Van Duijvenbode maakte indruk door de finale te halen van de World Grand Prix en maakte daarmee de aubergine in één klap wereldberoemd (in het dagelijks leven werkt hij immers bij een aubergine kweker). Kan hij ook Noppert verslaan? Dan verdubbelen spelers die op hem hebben gespeeld hun inleg ruimschoots: x2,32! Plaatst Noppert zich voor de tweede ronde? Dan geldt er een gemiddelde pre-odd van x1,62.

Nathan Aspinall moet in de eerste ronde ook afrekenen met een Nederland. Maik Kuivenhoven krijgt de lastige taak om Aspinall uit het toernooi te knikkeren. Lukt hem dat? Dan ontvangen spelers die hierop gokten x4,00 hun inleg. De online wedkantoren betalen x1,25 keer je inleg uit als Aspinall wint.

Ook Martijn Kleermaker mag in actie komen tijdens de EK Darts. Kleermaker trof het in de loting ook niet: hij neemt het op tegen titelverdediger Cross. Wint Kleermaker? Dan keren de bookies x3,20 keer het wedbedrag uit aan iedereen die zijn naam speelde. Gooit Cross de winnende dubbel in het bord? Dan is de pre-wedstrijd quotering gemiddeld x1,36.

Wereldkampioen Peter Wright speelt zijn eerste ronde partij tegen Gabriel Clemens, die in Oberhausen als Duitser een thuiswedstrijd speelt. Wint Wright dan wordt er x1,27 de inleg uitgekeerd en als Clemens zijn thuisvoordeel uitbuit: x3,75.

Wedden op Darten

Tijdens het EK Darten in Oberhausen wordt (beperkt) publiek toegelaten. Dat betekent dat er een klein beetje van de typerende dartssfeer zal terugkeren in de zaal. Een uitgelezen kans om een gokje te wagen op wedstrijden tijdens dit toernooi. Voorspel de uitslagen van het Open EK Darten en geef door wie de eindzege pakt. Plaats jij de winnende weddenschap? Dan wachten er fraaie bonussen op je!

Wedden op Darten is ook in 2020 nog steeds heel populair. Juist omdat er nauwelijks wedstrijden bezocht kunnen worden willen dartfans een klein beetje spanning toevoegen aan het volgen van dartswedstrijden. Pak de hoogste darts odds door de spelen via Wedden op Sport! Zo mis je geen enkele kans en raak je bij elke weddenschap de roos!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.