Wie wint de Super Bowl 2020: gok jij op Tampa Bay Buccaneers of toch de Kansas City Chiefs?

Zondag 8 februari wordt in Miami de 55e Super Bowl gespeeld. Deze finale van het NFL seizoen gaat dit keer tussen titelverdediger Kansas City en de Tampa Bay Buccaneers. Welke ploeg wint het NFL-titel 2020 – 2021 en mag zich in het Raymond James Stadium laten huldigen tot American Football kampioen? Drop je voorspelling nu en scoor een touchdown bij de online bookmakers van Wedden op Sport

Historie

Het wordt de 55e editie van de Super Bowl. Een sportevenement dat in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een (media)circus. Bij geen enkel ander evenement is de rust beter bekeken. Met wereldsterren als Justin Timberlake, Madonna, Britney Spears, Jennifer Lopez en Lady Gaga steelt de ‘half time’ de show. Dit jaar zal The Weekend het intermezzo verzorgen.

Op 22 januari kondigde de NFL aan dat er 22.000 fans aanwezig zullen zijn bij de eindstrijd tussen Kansas City en Tampa Bay. Hiervan zijn er 7.500 gezondheidswerkers die een vaccin hadden gekregen. De opkomst is echter nog altijd veel lager dan de 61.946 die vorig jaar aanwezig waren toen de Kansas City Chiefs de Super Bowl finale met 31 – 20 won van de San Francisco 49’ers.

De Green Bay Packers behaalde dit jaar de finale niet, maar zijn nog altijd recordhouder als het gaat om het aantal gewonnen Super Bowl finales. De Packers sleepte de titel al dertien keer binnen. De overwinning van Kansas City in 2019 betekende de tweede Super Bowl voor die club. Zij kunnen zondag dus de triple volbrengen, voor Tampa Bay wordt het de tweede finale ooit. De eerste, in 2003, wonnen ze met 48-21 van de Oakland Raiders.

Favoriet

Als titelverdediger zijn de Kansas City Chiefs bij veel mensen de favoriet, maar Tampa Bay staat niet voor niets de finale. De Buccaneers hebben NFL-superster Tom Brady dit seizoen binnengehaald. Brady is er mede voor verantwoordelijk dat Tampa Bay finalist is en gezien zijn huidige vormpeil zou het niet verwonderlijk zijn als hij zondag ook een hoofdrol gaat vertolken.

Op de moneyline van de online bookmakers zijn de Buccaneers echter nog altijd de underdog. De experts verwachten dat de verdedigend NFL-kampioen opnieuw gaat toeslaan en de spread odds in de pre-fase geven een three-point betting odd voorsprong voor Kansas.

De laatste duels die de Buccaneers speelden wonnen ze met overmacht: 31-26 tegen de Green Bay Packers, 30-20 winst op de News Orleans Saints, een 31-23 zege tegen het Washington Football Team, een 44-27 overwinning op de Atlanta Falcons en een knaller van een winstpartij tegen de Detroit Lions: 7-47.

The Chiefs uit Kansas maakte ook indruk. Zij wonnen vier van de vijf duels voorafgaand aan deze Super Bowl (30-21 Buffalo Bills, 22-17 Cleveland Browns, 17-14 Atlanta Falcons en 32-29 New Orleans Saints), maar moesten ook één nederlaag slikken. Er werd met 38-21 verloren van de Los Angeles Chargers. Desondanks is Kansas City dus de favoriet bij experts, fans en bookies.

Odds

Bij de online bookmakers is er slechts een kleine range van odds te zien. De quoteringen voor winst van Kansas City staan in de pre-fase tussen de x1,58 en x1,60 keer je inleg. Op de bookmakerspagina van Wedden op Sport zie je welke top bookmakers de hoogste odds hanteren bij deze weddenschap!

De spreads rondom een voorspelling waarbij Tampa Bay als winnaar wordt aangemerkt zijn iets groter, maar nog altijd smal. Een correcte voorspelling op de Buccaneers staat op de moneyline tussen x2,38 en x2,45.

Check ook de Under/Over weddenschappen op onze bookmakerspagina! Bij een score onder of boven de 56 tot 57,5 verdubbel je bijna je inleg. De Under/Over betting odds bij een totaal aantal goals tussen 34,5 en 37,5 worden er bij winnende weddenschappen flinke pre-odds gehanteerd die soms oplopen tot bijna tien keer je inleg!

Wedden op de Super Bowl

American Football is niet de grootste sport in ons land, maar wereldwijd wordt deze sport veel beoefend en bekeken. Ook bij de online wedkantoren gaat er veel in om. Zeker tijdens de Super Bowl! Speel jij mee door je voorspelling achter te laten voor deze NFL-finale tussen de Tampa Bay Buccaneers en de Kansas City Chiefs? Scoor dan vandaag nog je online (combi)deal door te Wedden op American Football tijdens deze 55e editie van de Super Bowl!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.