Wereldbeker roeien Rotterdam opmaat naar Olympische Spelen 2020

Van 12 tot en met 14 juli vinden in Rotterdam de wereldbekers roeien plaats. Nederland is van oudsher goed in deze tak van sport, vooral als het gaat om het behalen van Olympische medailles. Ook in Tokyo 2020 moeten roei-equipe weer voor het nodige eremetaal gaan zorgen. Een goede test is de World Rowing Cup III ontmoeting van komend weekend op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen. De bookmakers zien de Nederlandse boten hoge ogen gooien. Vaar mee op dit Nederlandse succes en zet nu in bij Wedden op Sport!

De wedstrijd

Dit keer geen historisch overzicht, want het is een event dat op zichzelf staat. Vorig jaar werd deze meeting – in de maand voorafgaand aan het WK – nog in het Zwitserse Luzern gehouden en dit keer dus in Nederland. De voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) is dan ook apetrots: “In 2007 vond voor de laatste keer een World Rowing Cup plaats in Nederland. We zijn dan ook trots dat de FISA ons het volste vertrouwen geeft om na ruim tien jaar weer zo’n evenement te organiseren.”

De organisatie

De organisatie is in handen van de Koninklijke-Holland Beker, de gemeente Rotterdam en Rotterdam Topsport. De gemeente Rotterdam zet het event op gelijke hoogte met het ABN-AMRO World tennistoernooi en de CHIO Rotterdam. “We zijn heel blij dat zo kort na het geslaagde WK Roeien in 2016 de FISA deze prestigieuze World Cup 2019 aan Rotterdam heeft toegewezen. Het betekent opnieuw een internationale waardering voor de Willem-Alexander Baan. De World Cup III 2019 is de opmaat naar de Olympische Spelen in Tokyo 2020. De World Rowing Cup is een prachtig evenement dat Rotterdam en de Willem-Alexander Roeibaan internationaal op de kaart zet. Zowel de roeibaan als het evenement toont aan hoe de gemeenten Rotterdam en Zuidplas elkaar kunnen versterken. Zonder twijfel is de World Rowing Cup voor Rotterdam en omgeving een van de belangrijkste topsportevenementen van dit jaar. Het deelnemersveld is sterk en ik kijk ernaar uit deze toproeiers aan het werk te zien op onze eigen roeibaan”, aldus de wethouder sport Sven de Langen.

Favorieten

In totaal zullen ruim zevenhonderd atleten acte de présence geven op de diverse roeionderdelen. Daaronder uiteraard ook enkele Nederlandse boten. Het vlaggenschip is de Holland Acht, die klaargestoomd wordt voor Tokyo 2020. Ook is het uitkijken naar lichte dames dubbeltwee met regerend olympisch kampioene Ilse Paulis en Marieke Keijser aan boord. Paulis: “We zijn aan het opbouwen en Rotterdam is een mooi station om te zien hoe we ervoor staan. Ik denk dat de faciliteiten optimaal zijn om een hele goede wereldbeker te organiseren.”

Bij de bookies wordt vooral veel gespeeld op mannen singleboot, waarin de Deen Sverri Nielsen (zilver Rio 2016) de topfavoriet is. Ook de bronzen medaille winnaar van Rio 2016 vaart mee in Rotterdam: de Kroaat Damir Martin. Aantrekkelijke odds vind je ook als je speelt op Ondrej Synek uit Tsjechië. Synek is het hele seizoen al in topvorm en krijgt bij de wedkantoren als outsider een zeer aantrekkelijke odd mee.

Bij de dames singles zal het vermoedelijk gaan tussen Sanita Puspure (Ierland), Jeannine Gmelin (Zwitserland) en drievoudig olympische medaillewinnaar Emma Twigg.

Naast de Nederlandse equipe is de Duitse afvaardiging het grootst. Duitsland zal samen met Engeland dan ook de grootste concurrent zijn voor de Holland Acht.

Wedden op Roeien

Als je kiest om te Wedden op Roeien, dan is het belangrijk om te weten dat de binnenste banen over het algemeen de favoriet boot herbergt. Dit heeft te maken met ranking en kwalificatietijden. Hiervoor geldt ook dat de nadelige golfslag van andere boten het minst is. Nederland staat bekend om zijn eindsprint en begint elke race vaak vanuit de luwte. Gedurende de wedstrijd rukken de boten dan op, om in de laatste honderden meters hun slag te slaan. Raak dus niet in paniek als een Nederlandse boot waarop jij gespeeld hebt een trage start heeft.

Behalve het spelen op de winnaar is het bij roeien ook mogelijk om te spelen op het podium van een race of het aantal overwinningen per land. Ga naar bookmakerspagina van Wedden op Sport en ontdek met welke riemen je moet roeien om geld te verdienen aan deze World Rowing Cup in Rotterdam.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.