Wedden op WK Darts 2022: pakt Michael van Gerwen de wereldtitel

Op woensdag 15 december begint het WK Darts 2022. Ruim twee weken gaan de beste darters ter wereld proberen de wereldtitel te veroveren. Gerwyn Price is de titelverdediger en heel Nederland hoopt dat na de wereldtitel van Max Verstappen ook Michael van Gerwen wereldkampioen wordt. Kan Mighty Mike toeslaan op het WK Darts 2022? Vergelijk de bookmakersdeals op Wedden op Sport!

Historie WK Darts

Het PDC WK Darts wordt sinds 1994 jaarlijks aan het einde van het jaar gespeeld. Daarvoor werden er vanuit de BDO ook wereldkampioenschappen georganiseerd, The Embassy genaamd. Sinds de PDC ook een WK Darts organiseert is dat toernooi echter sterk in waarde gedaald en wordt inmiddels zelfs niet meer gespeeld.

Het PDC World Darts Championship is het eerste WK van het nieuwe kalenderjaar, omdat de finale traditioneel op de eerste maandag van het nieuwe jaar plaatsvindt. De allereerste wereldkampioen darts vanuit de PDC was Dennis Priestley. Hij versloeg in de eerste finale Phil Taylor. Die nederlaag van Taylor bleek later een zeldzaamheid, want The Legend won het WK in 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 en 2002 daarna maar liefst acht keer op rij!

John Pat doorbrak de hegemonie in 2003, maar in 2004 ging Taylor vrolijk verder met winnen. Ook in 2005 en 2006 was hij de beste darter ter wereld. In 2007 won Raymond van Barneveld als eerste Nederlander ooit de titel. Michael van Gerwen voegde zich in 2014 bij de Nederlandse wereldkampioenen darten. MVG won ook in 2017 en 2019. Peter Wright versloeg Mighty Mike in de 2020 finale. Vorig jaar won Gerwyn Price de wereldtitel door Gary Anderson in de finale met 7-3 te verslaan.

Favorieten WK Darts 2022

Gerwyn Price is als winnaar van het WK Darts 2021 de grote favoriet bij de online bookmakers. Price is bovendien het hele jaar al in bloedvorm. Dat kan niet gezegd worden van Michael van Gerwen, maar de Nederlander komt wel steeds beter in vorm. Hij lijkt net op tijd in topvorm voor dit WK. De bookies zetten hem in de polls dan ook vlak achter Price.

Na de twee kemphanen uit de dartssport volgen een flink aantal outsiders. Peter Wright en Jonny Clayton voeren het lijstje met dark horses aan. De Belg Dimitri van den Bergh volgt op plek vijf. Achter onze Zuiderbuur valt een gat naar een groep darters die zeker niet uitgevlakt mogen worden, maar die voor succes zullen moeten hopen op het falen van één of meer (top)favorieten. Denk daarbij aan mannen als Nathan Aspinall en Gary Anderson.

Odds WK Darts 2022

De legale, Nederlandse bookmakers die dartweddenschappen aanbieden zetten een overwinning van Price op maximaal x5,00 je inleg. Deze quoteringen zullen gedurende het toernooi omlaag of omhoog gaan naar gelang Price goed of minder goed presteert.

Dat geldt ook voor de pre-odds achter de naam van Michael van Gerwen. Op dit moment is de maximale winstbonus bij een winnende weddenschap op MVG x5,50 keer het ingelegde speelbedrag.

Vul je op het wedformulier de naam van Peter Wright in? Dan lopen de maximale bookmakerbonussen al op naar x7,50 keer je inleg. Bij Clayton staan de bonussen zelfs op een maximum van x8,00 keer het bedrag dat je op het wedformulier vermeldt.

Wedden op Darts

Het Wedden op Darts is bij Nederlandse sportwedders erg in trek. Vooral het WK Darts trekt veel spelers naar de diverse sportsbooks. Wedden op Sport heeft alle odds en deals van de Nederlandse gokwebsites op een rij gezet, zodat jij alleen maar hoeft te kijken welke aanbieder de beste odds hanteert voor de spelers waarop jij je geld zet tijdens het WK Darts 2022!

Speel veilig, verantwoord en bewust door onze kennisbank te bezoeken. Lees alle achtergrondinformatie over speltypen, betaalmethoden, de beste strategie en reviews over de bewuste bookmaker. Zo stijgen je winstkansen om te scoren tijdens het WK Darts 2022!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.