Wedden op winnaar van wereldkampioenschap darten 2021 - Pakt Van Gerwen de eindwinst?

Komende dinsdag begint in Ally Pally, Londen, het WK darten 2021. De in totaal 96 deelnemers zullen de komende weken veel pijlen in het dartbord gooien in de hoop de hoofdprijs van 500.000 euro in de wacht te slepen. Win jij ook bij dit WK darts door de winnende weddenschap te plaatsen bij Wedden op Sport? Check onderstaande voorbeschouwing en de pre-odds voor de favorieten! 

Historie

Het PDC World Championship Darts wordt sinds 1994 gehouden en is feitelijk de opvolger van The Embassy. Dit BDO toernooi was voorheen de plek waar voor de wereldtitel werd gestreden, inmiddels is de PDC als dartbond veruit de grootste en is dit WK het meest prestigieuze darttoernooi ter wereld.

Er wordt in Alexandra Palace gespeeld in sets en het aantal te winnen sets loopt op naarmate het toernooi vordert. Voordat de suprematie van Phil Taylor begon wist Dennis Priestley de allereerste editie van het PDC WK te winnen. Priestley versloeg in de finale Taylor, die vervolgens tussen 1995 en 2002 alle wereldtitels voor zich opeisten.

De Canadees John Part doorbrak in 2003 de hegemonie van Taylor, maar de Engelse dartlegende pakte in 2004 de draad gewoon weer op. Hij won in 2003, 2004 en 2005. In 2006 was het tijd voor de allereerste Nederlandse zege ooit: Raymond van Barneveld pakte de wereldtitel door Phil Taylor met 7-6 opzij te zetten.

John Part kwam in 2007 zijn tweede titel pakken, waarna Phil Taylor en Adrian Lewis de titels afwisselden. In 2014 begon het tijdperk Van Gerwen. MVG won de finale in dat jaar, moest de titel vervolgens twee jaar lang laten aan Gary Anderson (2015 en 2016), maar pakte in 2017 zijn tweede wereldtitel. Het WK van 2018 kende met Rob Cross een verrassende winnaar. Van Gerwen mocht in 2019 voor de derde keer juichen en miste vorig jaar op een haar na zijn vierde titel. Peter Wright won de finale van Mighty Mike met 7-3.

Favorieten

De bookmakers plaatsen Van Gerwen, ondanks een wat minder jaar, opnieuw in pole position voor de wereldtitel van 2021. Gerwyn Price is de man in vorm dit jaar. Hij staat in de voorspellingslijstjes dan ook op een tweede plaats, nog net voor titelverdediger Wright.

Michael Smith is de eerste outsider volgens de bookies. Jose Oliveira de Sousa, Dimitri van den Bergh en Nathan Aspinall zijn de volgende namen die veel worden gespeeld bij de wedkantoren.

Devon Petersen, Gary Anderson en Glen Durrant staan ook hoog genoteerd, maar behoren wel echt tot de mannen waarbij alles mee moeten zitten om zich tot wereldkampioen te kronen.

Odds

De pre-wedstrijd quoteringen voor de eindzege op dit WK staan bij een zege voor Van Gerwen op x3,50 keer je inleg. Het ingelegde speelbedrag wordt x6,00 zoveel waard als je gokt op Price en The Iceman op 3 januari 2021 ook zegeviert!

Zet jij je geld op Wright? En veracht jij dat hij zijn tweede titel op rij pakt? Dan is een winnende gok hierop x7,00 je speelbedrag waard bij de online bookmakers. Smith staat bij de bookies op x16,00 en De Sousa op x17,00. Van den Bergh en Aspinall zijn x21,00 je inleg waard als zij eindwinnaar weten te worden in Alexandra Palace.

Wedden op Darts

Wedden op Darts is het allerleukste tijdens het WK Darten. Eind december, als duizenden mensen voor de buis zitten of via een livestream de wedstrijden volgen, dan stijgen de odds naar hoge waarden. Speel mee via Wedden op Sport en gooi de winnende dart met je voorspelling!

Check de topbookmakers en actuele odds op onze bookmakerspagina! Het WK begint op 15 december en eindigt op zondag 3 januari met de finale. Word jij de winnaar?

 

 

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.