Wedden op Tennis: Wimbledon 2022

Op de All England Lawn- en Tennisclub Wimbledon wordt de komende twee weken het Grand Slam toernooi Wimbledon 2022 gespeeld. Titelverdediger Novak Djokovic maakt dit jaar opnieuw grote kans om te winnen. Kan hij de concurrentie aan of gaat iemand anders de hoofdprijs van twee miljoen euro pakken in Londen? Voorspel de eindwinnaar van Wimbledon 2022 en sla een directe punt bij de bookmakers via Wedden op Sport!

Historie Wimbledon

Het tennistoernooi van Wimbledon is het oudste tennistoernooi op de professionele tenniskalender. Al in 1877 stonden er tennissers tegen een balletje te slaan in de hoop de partij winnend af te sluiten. De Brit Gore Spencer was destijds de eerste winnaar. Wimbledon is een van de vier grandslamtoernooien en wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Het is ook het grootste grastennistoernooi en een van de weinige tennistoernooien die spelers verplichten witte kleding te dragen.

Van de laatste tien edities wist Novak Djokovic er maar liefst zes te winnen: 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 en 2021. In 2012 ging de toernooiwinst naar Roger Federer, in 2013 won Andy Murray en in 2017 was het opnieuw Federer. In 2020 werd Wimbledon vanwege COVID-19 niet gespeeld.

Favorieten Wimbledon 2022

De bookmakers favorieten voor eindwinst op Wimbledon 2022 zijn op één hand te tellen. Djokovic staat ruim bovenaan bij de polls van de online wedkantoren. De veelwinnaar op Wimbledon houdt daarmee de andere favorieten Rafael Nadal, Mario Berrettini (vorig jaar verliezend finalist) en aanstormend talent Carlos Alcaraz ruim achter zich.

Achter dit viertal staan de outsiders te dringen om voor een verrassing te zorgen op het heilige gras van Wimbledon. Onder hen Stefanos Tsitsipas, Hubert Hurkacz, Marin Cilic en onze landgenoot Tim van Rijthoven, die onlangs het ATP Rosmalen wist te winnen.

Odds Wimbledon 2022

Terugvertaald naar outright quoteringen voor toernooiwinst betekent dit dat er maximaal x1,80 keer je inleg wordt uitbetaald als je wedt op een winnende Djokovic. Berrettini is in de pre-fase maximaal x6,50 keer het ingelegde speelbedrag waard en bij toernooiwinst van Nadal keren de top bookmakers een maximale winstbonus van x8,00 je inzet uit.

Voor winst van de jonge Spanjaard Alcaraz hebben de tennis Sportsbooks een maximum uitbetaling van x13,00 het ingebrachte geldbedrag klaar staan. Terwijl de odds bij een zege op Wimbledon 2022 van Tsitsipas al oplopen naar x23,00. Wint de Nederlander Van Rijthoven als eerste landgenoot na Krajicek dit Grand Slam toernooi? Dan wordt er het duizelingwekkende bedrag van x101,00 het gestorte wedgeld uitbetaald!

Wedden op Tennis

Bij Wedden op Sport komen steeds meer bezoekers om te Wedden op Tennis! Waarom? Omdat Nederland het bijzonder goed doet bij de mannen. Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven en natuurlijk Botic van de Zandschulp. Allemaal kerels die hun mannetje staan op het tenniscourt.

Hierdoor volgen meer en meer landgenoten deze grote sport en zien ze ook de mogelijkheden om geld te verdienen met het wedden op de uitslagen. Ben jij straks de grote winnaar van Wimbledon 2022? Check onze Wimbledon deals op de bookmakerspagina en ga voor de beste odds via Wedden op Sport.nl!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.