Wedden op Super Bowl finale 2022: Los Angeles Rams - Cincinnati Bengals

In de nacht van zondag 13 en maandag 14 februari wordt in het SoFi Stadium in Inglewood (California, USA) die Super Bowl finale gespeeld. Deze climax van het NFL seizoen gaat dit jaar tussen de Los Angeles Rams en de Cincinnati Bengals. Beide ploegen maakten indruk in de play-offs en schakelden daarin de finalisten van 2021 uit. Wie wint de Super Bowl finale 2022? Voorspel en win via Wedden op Sport!

Historie Super Bowl finale

De eerste keer dat de Super Bowl finale werd gespeeld was op 15 januari 1967. De Green Bak Packers wonnen die editie door de Kansas City Chiefs te verslaan. Sindsdien is het evenement uitgegroeid tot een waar mediaspektakel. Het is na de Champions League finale zelfs het best bekeken eendaagse sportevenement ter wereld. Dit heeft ook alles te maken met de halftime programma waarin altijd beroemde artiesten optreden. Dit jaar zullen onder andere Snoop Dogg en Eminem optreden.

Titelverdediger zijn de Tampa Bay Buccaneers, maar die zijn er in de finale van dit jaar niet bij. Zij verloren van de Los Angeles Rams met 30-27 en zullen hun titel dus niet prolongeren. Verliezend finalist van 2021 Kansas City is er ook niet bij. Zij gingen ten onder tegen de Bengals: 27 – 24 (na verlenging).

Favoriet Super Bowl finale 2022

Bij de online bookmakers zijn de Los Angeles Rams favoriet. Zij speelden niet alleen een indrukwekkend regulier seizoen, maar wisten ook al hun duels in de play-offs (Divisonal en Championship) overtuigend te winnen. Ze versloegen achtereenvolgens de Arizona Cardinals (34-11), de Tampa Bay Buccaneers (30-27) en de San Francisco 49’ers (20-17).

De Cincinnati Bengals hadden beduidend meer moeite om zich voor deze Super Bowl finale te plaatsen. Via de Wild Card play-offs plaatste de Bengals zich voor de Divisional play-offs. Hierin versloegen ze eerst de Tennessee Titans (19-16) en wisten vervolgens ook de Kansas City Chiefs te verslaan in de Conference Championship. Na een achterstand van 18 punten sleepten ze via de verlenging alsnog een finaleplaats in deze SuperBowl finale van 2022 uit het vuur.

Odds

Wedkantoren die sportweddenschappen aanbieden, hebben vrijwel allemaal ook een SuperBowl finale optie in hun Sportsbooks. Inzetten op favoriet Los Angeles Rams levert daar bijna het dubbele van je speelbedrag op. De maximale pre-odds staan bij winst van de Rams op x1,91.

Super Bowl gokkers die in de pre-wedstrijd fase durven te wedden op underdog Cincinnati Bengals kunnen bij de bookies een maximale winstbonus van x2,65 scoren als de Cincinnati Bengals de Super Bowl finale LXI op haar naam weet te schrijven.

Wedden op Sport

Het Wedden op Sport is sinds de legalisering van de online gokmarkt in Nederland enorm populair. De vele Super Bowl fans die ons land rijk zijn, zetten jaarlijks hun wekker om het spektakel live te volgen. Dit jaar kan je dus voor het eerst ook via Nederlandse, legale bookmakerskantoren meespelen door de uitslag te voorspellen. Dat maakt het volgen extra spannend!

Speel bewust en verantwoord door je goed voor te bereiden alvorens een weddenschap te plaatsen bij één van de bookmakers die je via Wedden op Sport kunt vinden. Kies je voor één van deze wedkantoren, dan weet je zeker dat je via betrouwbare bookies meespeelt met deze SuperBowl finale 2022!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.