Wedden op streekderby FC Volendam - AZ Alkmaar

In het Kras Stadion staat aanstaande zaterdag de streekderby tussen FC Volendam en AZ Alkmaar op het programma. De bookmakers voorspellen een zege van de bezoekers uit Alkmaar, maar FC Volendam zal gebrand zijn de punten aan De Dijk te houden. Wedden op deze Noord-Hollandse derby? Bezoek de bookmakers op Wedden op Sport!

Historie FC Volendam – AZ Alkmaar

FC Volendam is niet elk seizoen actief in de Nederlandse Eredivisie. De laatste keer dat de ploeg uit het vissersdorp tegen AZ Alkmaar speelden is al lang geleden. De meest recente wedstrijd van deze Noord-Hollandse derby in Volendam dateert al vanaf 18 januari 2009. Ruim veertien jaar geleden wonnen de Alkmaarders met 0-2 van de Volendamse ploeg. Op 14 december 2003 slaagde AZ erin om met maar liefst 0-6 te winnen aan De Dijk.

FC Volendam krabbelt aardig op in het rechterrijtje. Lange tijd stond de ploeg van trainer Wim Jonk onderaan, maar de club uit het vissersdorp staat inmiddels toch alweer vijftiende. De ploeg heeft zestien punten en dat zijn er vier meer dan de nummer achttien van dit moment: FC Groningen.

AZ Alkmaar is de nummer tweede van de competitie met veertig punten. De Alkmaarders willen niets liever dan in de voetsporen blijven van koploper Feyenoord dat twee punten meer heeft dan de ploeg van trainer Pascal Jansen.

Favorieten

De Nederlandse wedkantoren wijzen AZ Alkmaar aan als favoriet van dit duel. De Alkmaarders staan hoger op de lijst van de Eredivisie dan FC Volendam. Dat is voor de bookmakers al een goede reden om de quoteringen hoog in te schalen bij winst van de Volendamse ploeg.

De laatste wedstrijd die AZ speelde won het echter niet. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht was een zeldzame. Het werd een gelijkspel en beide teams scoorden zelfs vijfmaal in het AFAS Stadion (5-5). FC Volendam won van FC Groningen met 3-2 en wist ook al een punt te pakken bij Ajax in Amsterdam (1-1). De Volendammers onderschatten zou weleens gevaarlijk kunnen zijn.

Odds FC Volendam – AZ Alkmaar

De quoteringen bij de derby van Noord-Holland staan hoog ingedeeld en dat is goed nieuws voor de voetbalgokkers onder ons. In het 1×2 spelsysteem lopen de pre-odds bij een zege van FC Volendam op tot maximaal 5.60 keer de inleg. Deze quotering wordt door Unibet.nl gehanteerd.

Ook een gelijkspel kan je een flinke duit opleveren. Bij Unibet.nl wordt de quotering op 5.00 keer de inleg als ingeschaald en dat is een fraaie odd bij een duel tussen de teams uit Noord-Holland.

Wint AZ Alkmaar volgens jou? Dan kun je bij BetCity tot 1.58 keer de inleg scoren bij een correcte voorspelling op winst van de Alkmaarders. Vergelijk voordat je gaat wedden altijd eerst de meest actuele pre-odds bij de bookmakers.

Wedden op Voetbal

Ook Wedden op Voetbal? Vind het overzicht de quoteringen bij deze streekderby in Volendam op de Wedden op Sport bookmakers. De voorpret kan beginnen bij de Nederlandse wedkantoren op Wedden op Sport.

De streekderby FC Volendam – AZ Alkmaar staat gepland op zaterdag 4 februari. Het Kras Stadion is het decor van dit duel dat om 18:45 uur wordt gespeeld. Vergelijk de bookmakers op Wedden op Sport en ontdek de beste deals bij de Nederlandse wedkantoren!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.