Wedden op Formule 1: Grand Prix Barcelona 2023

Het Formule 1 circus is deze week te gast in Spanje. In Catalonië wordt de Grand Prix Barcelona 2023 verreden. Op het circuit de Barcelona-Catalunya gaat Max Verstappen opnieuw voor de winst om zo de leiding in de WK stand verder te verstevigen. Slaagt onze landgenoot erin om ook in Barcelona iedereen te snel af te zijn? Voorspel de GP Barcelona en speel mee via Wedden op Sport.nl

Historie

De Grand Prix van Barcelona wordt al jaren georganiseerd. De eerste keer was in 1951. Toen nog als onderdeel van het Formule 1-kampioenschap van 1951 en gewonnen door Alfa Romeo-rijder Juan Manuel Fangio. In 1994 en 1997 werd er een tweede Spaanse grand prix gehouden onder de naam Grand Prix van Europa op het circuit van Jerez. Tussen 2008 en 2012 werd de Europese Grand Prix gereden op het stratencircuit in Valencia (Spanje).

De race kent een indrukwekkende erelijst met alle grote namen uit de Formule 1 sport. De Duitser Michael Schumacher en de Brit Lewis Hamilton zijn samen de recordhouders qua overwinningen. Beiden wonnen deze Grand Prix zes keer. Schumacher is allang gestopt, maar Hamilton zal ook komende zondag aan de start staan. Bij winst kan hij dus alleen recordhouder worden.

Favorieten Grand Prix Barcelona 2023

Hoewel Hamilton het dus vaak goed heeft gedaan in Barcelona behoort de Mercedes coureur komende zondag niet tot de favorieten. Ook de online bookmakers rekenen niet direct op winst van de Brit. Grote favoriet is en blijft toch onze eigen Max Verstappen.

De Nederlander won vorige week nog maar weer eens door in de GP Monaco als eerste te finishen en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het wereldkampioenschap. Outsider is Sergio Perez, stalgenoot van Verstappen. Andere rijders waar de bookies rekening mee houden, zijn Fernando Alonso – die een thuiswedstrijd rijdt – en Ferrari coureur Charles Leclerc.

Odds Grand Prix Barcelona 2023

Verstappen is wanneer hij deze race wint bij de betere wedkantoren maximaal 1,40 keer het gekozen wedbedrag waard. De Nederlander staat daarmee op eenzame hoogte in het pre-race klassement.

De Mexicaan Sergio Perez – teamgenoot van Max – komt nog het dichtstbij hem in de buurt. Zijn pre-race quotering staat op een maximum van x4,75 keer het inlegwaarde. Autosportpunters die kiezen om te wedden op winst voor Alonso kunnen daarmee tot maximaal x12,00 hun inleg winnen.

Voor Lewis Hamilton en Charles Leclerc gelden nog hogere odds. De maximale pre-race quotering voor deze twee coureurs staan momenteel op x26,00. En winst voor onze landgenoot Nyck de Vries? Die staat bijzonder hoog. De maximale odds lopen op naar 3001 keer het speelbedrag. Dat betreft dan de factor van het geldbedrag dat is ingelegd bij het plaatsen van deze Formule 1 voorspelling op de GP Barcelona 2023.

Wedden op Formule 1

Nyck de Vries zal de race normaal gesproken niet winnen, maar bij een correcte voorspelling op de winnaar of statistieken (pole position, pitstop strategie, eerste uitvaller) kan er wel degelijk echt goed geld worden verdiend. Let op: Wedden op Formule 1 is niet zonder risico’s. Meer informatie over veilig online gokken op autosportwedstrijden kan je lezen in onze kennisbank.

Meespelen met de Grand Prix Barcelona 2023? Zet dan in voor zondag 4 juni 15:00 uur, want dan springen de lampen in Barcelona op groen voor de start van deze F1 race!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.