Wedden op FA Cup finale 2022: Liverpool - Chelsea

In de hoofdstad van Engeland wordt aanstaande zaterdag op Wembley de finale van de FA Cup gespeeld. De ploegen die gaan strijden voor de belangrijkste beker van Engeland zijn Liverpool en Chelsea. Welke ploeg wint volgens jou deze prijs? Kom wedden op de FA Cup finale Liverpool – Chelsea bij de bookmakers op Wedden op Sport en profiteer van de hoge pre-odds die de bookies voor je gereed hebben gezet.

Historie Liverpool – Chelsea

Vorig seizoen was Chelsea ook al bekerfinalist van de FA Cup, maar verloor toen met 1-0 va Leicester City. In 2020 stonden The Blues ook al in deze eindstrijd, maar legden het toen af tegen stadsgenoot Arsenal dat met 2-1 won. In 2018 pakte Chelsea de prijs wel door met 1-0 te winnen van Manchester United.

Dat Liverpool nog eens in de finale stond, was voor het laatst in 2012. Ook toen was Chelsea de tegenstander. De ploeg uit Londen veroverde de beker doordat het The Reds met 2-1 te slim af was. Liverpool won zelf de FA Cup voor het laatst in 2006. Toen versloeg de Football Club uit Liverpool pas in de verlenging West Ham United met 3-1.

De FA Cup is het belangrijkste Engelse voetbalbekertoernooi en het oudste voetbaltoernooi in de wereld. Momenteel is het de traditionele afsluiter van het seizoen en wordt op Wembley te Londen gespeeld.  De winnaar kwalificeert zich voor de UEFA Europa League van het volgende seizoen.

Favorieten

Als het aan de bookmakers ligt, gaat de beker dit seizoen naar Liverpool. Dat heeft er grotendeels mee te maken dat The Reds dit seizoen beter draaien dan Chelsea. De ploeg uit Liverpool waar Virgil van Dijk aanvoerder is, speelt de finale van de Champions League en kan ook nog kampioen van Engeland worden.

Met dit in het achterhoofd kunnen The Reds ook zomaar verslagen worden door The Blues. Voor Chelsea is het winnen van de FA Cup vele malen belangrijker. Het is de enige prijs die Chelsea dit seizoen nog binnen kan harken.

Odds Liverpool – Chelsea

Hoe hoog zijn dan de odds ingedeeld? De hoogste pre-odd die wij vonden voor een zege van Chelsea staat op maximaal x3.75 keer de inleg ingedeeld en is te vinden bij bet365.

Ook keert deze bookmaker een hoge quotering uit als het een gelijkspel wordt. Is er binnen negentig minuten nog geen bekerwinnaar bekend geworden, dan keren de bookmakers tot maximaal x3.60 keer je inleg uit.

Een overwinning van Liverpool in de finale van de FA Cup sinds 2006 is in het 1×2 spelsysteem tot maximaal x2.02 keer je speelbedrag waard.

Wedden op Voetbal

Wedden op Sport besteedt veel tijd aan het vinden van de betrouwbaarste bookmakers in Nederland die hoge quoteringen aanbieden. Veilig Wedden op Voetbal is van groot belang. Zorg er zelf ook altijd voor dat je bewust wedt op jouw favoriete club, toernooi of speler. Zo voorkom je verrassingen waar je niet op staat te wachten.

Wedden op de finale van de FA Cup kan tot zaterdag 14 mei. De eindstrijd begint om 17:45 uur in het Wembley Stadion te Londen. Maak de perfecte deal met de bookmakers op Wedden op Sport en geniet van de FA Cup finale en het wedden op voetbal.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.