Wedden op F1: Grand Prix Australië 2023

Het Formule 1 seizoen gaat deze week verder met de Grand Prix Australië 2023. Het is de derde afspraak in dit nog prille seizoen. De eerste twee races werden gedomineerd door Red Bull Racing, Sergio Perez en Max Verstappen. Wat wordt de uitslag Down Under? Voorspel de GP Australië 2023 en race naar winst via Wedden op Sport!

Historie

De Grand Prix Australië is al jarenlang een vaste stop in het WK Formule 1. In 1985 al werden de eerste prijzen verdeeld onder de F1 piloten die naar Australië waren afgereisd. Dat was overigens niet de allereerste Formule 1 race op dit zuidelijke continent. In 1949 wist Aussie John Crouch in Leyburn al een F1 race op zijn naam te schrijven. Tussen 1949 en 1985 gebeurde er echter niets in het land van de kangoeroe.

In 1985 wist Keke Rosberg in zijn Williams Honda de winst te grijpen. Hij werd een jaar later opgevolgd door Alain Prost. De Fransman gaat daarmee vooraf aan een rijtje indrukwekkende winnaars waaronder: Gerhard Berger (1987), Ayrton Senna (1991), Michael Schumacher (2000, 2001, 2002 en 2004), Lewis Hamilton (2008 en 2015) en Charles Leclerc (2022).

Favorieten Grand Prix Australië 2023

Door de zeer goede start van Red Bull Racing zijn beide F1 piloten van dit team ook topfavoriet voor deze race. Max Verstappen staat bij de online bookmakers op pole position. Hij wordt op grote afstand gevolgd door Sergio Perez die op zijn beurt nummer Fernando Alonso (winnaar in Australië in 2006) ver achter zich houdt.

De outsiders voor eindwinst in deze race zijn: Charles Leclerc, Lewis Hamilton en George Russell. Ook Carlos Sainz junior wordt bij sommige Sportsbooks nog tot de schaduwfavorieten genoemd. De Nederlander Nyck de Vries wordt daar niet toegerekend.

Odds Grand Prix Australië 2023

De hoogste odds die er momenteel te scoren zijn bij winst van Max Verstappen staan op 1,40 keer het ingelegde speelbedrag.

Sportwedders die verwachten dat stalgenoot Sergio Perez na de race in Saudi-Arabië ook de strijd in Australië winnend gaat afsluiten kunnen daarmee tot maximaal x5,00 het stortingsbedrag winnen.
Bij een tweede GP zege van de Spanjaard Fernando Alonso in Australië lopen de quoteringen in de pre-wedstrijd fase nog hoger op. De maximale odds bij de F1-Sportsbooks die in Nederland actief mogen zijn,  staan op maximaal 11,00 keer de inlegwaarde!

Bij winst van titelverdediger Charles Leclerc (Ferrari) is de maximale bookmakersbonus zo mogelijk bijna twee keer zo hoog en loopt bij de top bookmakerskantoren op naar 21,00 de inleg!

Wedden op Formule 1

Online Wedden op Formule 1 heeft al veel sportgokkers en F1-fans mooie geldbedragen opgeleverd. Ook visten velen al eens achter het net. Bezoek onze kennisbank om de kans op winst te vergroten. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Meespelen? Zet dan in voor zondag 2 april 06:59 uur, want precies één minuut later zullen de lichten op groen springen. Vanaf dat moment worden pre-race weddenschappen niet meer in behandeling genomen. Live gokken is dan uiteraard wel weer mogelijk. De live odds zijn actief tot en met de laatste raceronde.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.