Wedden op Europa League finale 2019: Chelsea – Arsenal

Het voetbalseizoen zit er bijna op, maar de belangrijkste prijzen moeten nog verdeeld worden. Aankomende zaterdag wordt de winnaar van de Champions League bekend, maar woensdagavond is het eerst tijd voor een andere Engelse clash. Chelsea en Arsenal nemen het dan tegen elkaar op in de UEFA Europa League finale 2018 – 2019. Je geld kan hier gemakkelijk verdubbeld worden door een weddenschap te plaatsen waarbij de juiste winnaar voorspeld wordt!

Geschiedenis

De UEFA Europa League bestaat sinds het seizoen ’71/’72 en is de opvolger van UEFA Cup, zoals het toernooi tot en met 2010 heette. Na de UEFA Champions League is de UEFA Europa League de belangrijkste clubcompetitie in Europa. Chelsea won de prestigieuze prijs in 2013 al eens, Arsenal rijkte tot dit jaar pas één keer in de finale en verloor die in 2000 van Galatasaray.

Engelse roem

Tot nu toe won Engeland achtmaal: vier keer Liverpool, tweemaal Tottenham Hotspur, een keer Manchester United (tegen Ajax in 2017), ook eenmaal Chelsea dus en verrassend genoeg is de achtste naam Ipswich Town. De club speelt allang niet meer in de Premier League maar kroonde zich in 1981 wel tot winnaar van dit Europese voetbaltoernooi.

Sevilla FC

De meeste eindzeges staan overigens op naam van Sevilla FC. De Spaanse club ontpopte vooral het afgelopen anderhalve decennia tot Europa League-meister en heeft inmiddels vijf titel op haar naam staan: 2006, 2007, 2014, 2015 en 2016.

Favoriet

Bij de bookmakers is Chelsea licht favoriet, maar ook Arsenal wordt kansen toegedicht in deze bijzondere Londense derby die zal plaatsvinden in Baku. De hoofdstad van Azerbeidzjan is volgens Arsenal-trainer Unai Emery verre van ideaal: “Het is in de eerste plaats ver reizen voor ons, maar ook voor onze supporters. Er zullen er vermoedelijk niet veel de oversteek maken. Bij iedere finale is het prettig als er veel publiek is, dat maakt sfeer en voert de druk op om te presteren”, meimert hij voorafgaand aan het duel.

Chelsea-vedette Eden Hazard schat de kansen ongeveer gelijk in, maar hoopt natuurlijk met de beker in de hand afscheid te nemen bij Chelsea. “Ik heb deze trofee al eens gewonnen met Chelsea, maar ik wil hem een tweede keer binnenhalen”, vertelde hij tegenover RMC Sport. “We zullen er alleszins alles aan doen. We bereiden deze wedstrijd op dezelfde manier voor als een duel in de Premier League. De intensiteit zal alleszins dezelfde zijn. Het zijn twee grote teams met enorm goede spelers. Hun trainer is bovendien een Europa League-specialist. Maar in een finale is het sowieso 50-50.”

Wedden op Europa League finale

Wedden op voetbalwedstrijden is altijd een mooie gebeurtenis: de wedstrijd wordt hierdoor namelijk nog extra spannend! Zeker als het een finale betreft, waarin je zeker weet dat er een beslissing moet vallen. Als je wilt meespelen heb je verschillende opties: kiezen voor hoge pre-wedstrijdquoteringen of wachten tot het duel bijna start. Ook kan je opteren voor live-betting, waarbij je inspeelt op de gebeurtenissen tijdens de Europa League finale.

Daarnaast hebben de bookies die zijn aangesloten bij Wedden op Sport diverse opties om extra geld te verdienen: wie scoort de eerste goal, wie krijgt de eerste gele kaart, hoeveel hoekschoppen krijgt Arsenal en hoeveel vrije trappen mag Chelsea nemen? Je kan het bijna zo gek niet bedenken of je krijgt de kans om een mooi geldbedrag te verdienen met je voorspelling.

Hoogste odds

Kies je voor de meeste zekerheid, dan zul je ongetwijfeld inzetten via het 1X2 spelsysteem en vooraf een winnaar kiezen. Zet dan wel voor woensdag 29 mei 21:00 uur in, want daarna is deze manier van meespelen niet meer mogelijk. De pre-wedstrijdquoteringen staan momenteel op: x 2,33 als Chelsea wint. Speel je liever op Arsenal? Dan is de huidige pre-wedstrijdquotering x 3,10. De hoogste odd wordt uitgekeerd bij een gelijkspel: x 3,35!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.