Wedden op EK Handbal voor vrouwen 2020: Hoe gaat Nederland het doen?

De sportploeg van het jaar in 2019 speelt komende dagen haar eerste grote toernooi sinds eind vorig jaar de wereldtitel werd veroverd. We hebben het natuurlijk over de Nederlandse handbaldames. Zij spelen van 3 tot en met 20 december in Denemarken het Europees kampioenschap. Voorspel hoe deze wedstrijden gaan aflopen via Wedden op Sport en win!

Historie

Het wordt de veertiende editie van het EK handbal voor vrouwen. Oorspronkelijk zou het toernooi in Denemarken en Noorwegen worden gespeeld, maar om het aantal reisbewegingen te beperken spelen de dames nu het volledige toernooi binnen de Deense landsgrenzen. Er doen zestien landen mee, waarvan er twaalf naar de tweede ronde gingen. Van die twaalf gaan er vier naar de knock-outfase.

Frankrijk is de regerend Europees kampioen, terwijl Noorwegen met zeven EK-titels de onbetwiste recordtitelhouder is van dit toernooi dat sinds 1994 door de EHF wordt georganiseerd. Het gastland van de 2020 editie werd al driemaal gekroond tot beste handballand van Europa. De Deense vrouwen pakten de titel in 1994, 1995 en 2002. De overige EK-winnaars zijn: Hongarije (2000) en Montenegro (2012).

Favorieten

Uiteraard behoort titelverdediger Frankrijk ook ditmaal tot de favorieten voor de eindzege. Nederland mag zich als wereldkampioen handbal ook verheugen op een favorietenrol bij de online bookmakers. Noorwegen en gastland Denemarken zijn de andere grote kanshebbers volgens de bookies.

Rusland (2e in 2019), Roemenië (vorig jaar vierde), Zweden (vijfde in 2019) en oud-winnaar Hongarije (zevende in 2019) zijn de outsiders binnen het zestienkoppige deelnemersveld. De Oranje-dames treffen in Poule C de Hongaarse als sterkste tegenstander. Verder treft het team van bondscoach Emmanuel Mayonnade de zwakke broeders Kroatië en Servië in de poulefase.

 Odds

Bij de bookmakers kan er gespeeld worden op de individuele wedstrijden die Nederland gaat spelen, maar ook op de stand in poule. Als de Oranje-dames groepswinnaar worden ontvangen spelers die hierop hebben ingezet: x1,20 keer hun inleg. Eindigen de Hongaren bovenaan? Dan stijgen de pre-odds naar x1,68.

Bij groepswinst van Servië komen de quoteringen uit op een ruime verdubbeling van het wedbedrag: x2,10. Gaan de Kroaten stunten door eerste te worden in Groep C? Dan is het kassa voor iedereen die dit voorspeld had: x5,45 is een zeer hoge gemiddelde uitkering bij de bookies.

De beste odds voor eindwinst vallen een stuk hoger uit. Bij Wedden op Sport vonden we zelfs quoteringen van x2,50 keer je inleg als je wedt op winst van topfavoriet Noorwegen. De Russische dames worden x4,50 keer je inleg meer waard als zij de Europese titel grijpen. Bij prolongatie door de Franse dames wordt er gemiddeld x5,20 keer het ingelegde speelbedrag uitgekeerd.

De winstbonussen als Nederland na de wereldtitel ook de Europese pakt, lopen bij veel wedkantoren op naar x7,00. Dat lijkt hoog, maar het is nog altijd een stuk lager dan de uitkering die je staat te wachten na een winnende weddenschap op gastland Denemarken: x13,00!

Wedden op Handbal

De handbalsport is dankzij de vele successen die de dames boeken bijzonder in trek momenteel. Ook bij de online bookmakerskantoren stijgt het aantal weddenschappen enorm. De wedstrijden van dit EK zijn live te volgen op televisie en via livestreams. Hierdoor kan er ook op alle duels live worden gegokt via Wedden op Sport.

Wil jij meedoen met dit Europese kampioenschap door te Wedden op Handbal? Scoor dan vanaf elke plek op de aanvalscirkel door je weddenschap te plaatsen via Wedden op Sport. Wij hebben de beste deals en bieden een helder overzicht van de beschikbare quoteringen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.