Wedden op eindwinnaar Parijs - Nice

Deze week wordt de koers naar de zon gereden oftewel Parijs – Nice. Aan de rittenkoers van een week doen we klassement renners mee en ze mikken allemaal op eindwinst. Voorspel de winnaar van Parijs – Nice 2022 via Wedden op Sport en rij jezelf naar een fraaie beloning van de online bookmakerskantoren!

Historie Parijs – Nice

De etappewedstrijd Parijs – Nice wordt al sinds 1933 verreden. De editie van 2022 is dan ook jubileumuitgave, het is de tachtigste editie. Vorig jaar won de Duitse Maximilian Schachmann deze koers en volgde daarmee zichzelf op. Schachmann werd namelijk in 2020 ook eindwinnaar van de koers naar de zon.

Nederlandse eindzeges vallen er nauwelijks te noteren in deze WorldTour wedstrijd. De laatste landgenoot die Parijs – Nice op zijn naam schreef was Michael Boogerd. Hij won de editie van 1999. De laatste keer dat een Nederlander op het podium stond was in 2012. Lieuwe Westra werd toen achter Bradley Wiggins tweede.

Favorieten Parijs – Nice 2022

De startlijst van dit jaar is indrukwekkend. Naast titelverdediger Schachmann staan ook Primoz Roglic (Jumbo Visma), Nairo Quintana, Adam Yates, Simon Yates, Wout van Aert (Jumbo Visma) en Bauke Mollema op de startlijst. Mollema is de enige Nederlander die ook gaat voor een goed klassement.

Bij de bookmakers is Mollema niet de topfavoriet. Vooral Roglic wordt veel gespeeld door wielerpunters, maar ook zijn ploegmaat Van Aert is een veel gehoorde naam bij de bookies. Outsiders zijn David Gaudu, Guillaume Martin en Sonny Colbrelli.

Odds Parijs – Nice 2022

Via Wedden op Sport kan je dagelijks inzetten op de etappewinnaars. Kies je ervoor om de eindwinnaar te voorspellen dan zien de outright odds er momenteel als volgt uit.

Topfavoriet bij de bookmakerskantoren is Primoz Roglic. Voor eindwinst van de Sloveen in Nederlandse dienst is maximaal x1,16 keer je inleg waard. Ploeggenoot Van Aert staat tweede in de outright odds: x6,60 als de Belg dit jaar Parijs – Nice wint.

Na de twee Jumbo – Visma renners staat Adam Yates derde met een odd die oploopt tot maximaal x16,50. Quintana is vierde met een outright odd van maximaal x17,50. Simon Yates is vijfde. De Brit is bij de online bookmakers maximaal x35,00 keer je inleg waard en vijfde is de Rus Alexandr Vlasov, die voor een maximum van x50,00 al op een zeer hoge winstbonusfactor staat.

Wedden op Wielrennen

Sportgokkers die willen Wedden op Wielrennen doen er goed aan het juiste wiel te kiezen en via Wedden op Sport een betrouwbare bookmakers op te zoeken. Zo speel je verantwoord, bewust en veilig op Parijs – Nice 2022.

Schakel bij, voorspel de eindwinnaar van de 80e editie van Parijs – Nice en wordt een winnaar door een correcte voorspelling achter te laten via onze bookmakerspagina. Ga jij zondag juichend over de eindstreep als de rit naar de zon eindigt? Speel mee en win!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.