Wedden op een clean sheet

Welke keeper houdt dit weekend zijn doel schoon? Onana, Zoet, Padt of De Gea? Als je hierop in wilt zetten zijn er voldoende bookies waar je je ei kwijt kunt. Je vindt deze weddenschappen vaak in categorieën als ‘specials’ of tussen alle andere specifieke opties. Het is mogelijk om winst op de lange duur te maken als je je specialiseert op weddenschappen als deze. Alle informatie die je verzamelt, interpreteer je met één doel in het achterhoofd. ‘Kan ik hier een clean sheet verwachten?’

Het thuisteam wint met nul tegendoelpunten

Er zijn gokkers met wedden op voetbal die hun specialisme hebben gemaakt van het wedden op winst van favorieten zonder tegengoal te incasseren. Het is logisch dat het vaak de thuiswedstrijden waar op wordt ingezet. Grote clubs spelen in hun thuisstadion vaak dominant en houden de mindere tegenstanders ver van het doel. De keeper moet zijn uiterste best doen om scherp te blijven maar dat is hij dan ook gewend en hij is erop getraind om net dat ene schot, die ene uitbraak in een wedstrijd te pareren. Het is zijn eer te na om een treffer tegen te krijgen, ook al is de stand al drie of vier nul. De clean sheet is echt een dingetje voor een keeper en hij zal dan ook alles in het werk stellen om jou je weddenschap te laten winnen!

De keeper van de bezoekers houdt zijn doel schoon

Uitteams zijn vaker geneigd defensief te spelen. Ze hebben niet te maken met de druk het thuispubliek te moeten vermaken en vaak wordt een gelijkspel als overwinning gevierd. Ze hebben er geen moeite mee om een nul-nul wedstrijd uit het vuur te slepen, maar daar gaat het bij deze weddenschappen niet om. Het gaat erom dat het uitspelende team wint zonder tegendoelpunt. De meeste bookmakers verklaren de weddenschap bij een nul-nul uitslag ongeldig en storten de inzet terug. Oké, je wilt dus inzetten op een schoon doel? Hoe kom je aan je info? Zijn er geen overzichten over teams of keepers die het vaakst de nul houden? Elk jaar verschijnen er artikelen op het internet over welke keeper het vaakst de nul hielden. Dat zegt echt niet al te veel, aangezien ze bijna altijd het doel van een topclub verdedigen. Het komt uiteindelijk grotendeels op buikgevoel aan, zoals bij de meeste weddenschappen.

Welk team zit defensief in een goede flow?

In de Eredivisie, maar ook in de competities van Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland of Oostenrijk, zijn er altijd teams die traditioneel vaker “de nul houden” dan andere teams. Vaak is het een tijdelijke reeks waarop alles klopt in de defensie van een team. Het is zaak deze teams op te sporen en gebruik te maken van een gunstige quotering. Vaak zijn dit immers weddenschappen die niet tot op het bot zijn geanalyseerd door de deskundigen van de wedkantoren. Uiteraard komt het vaker voor bij de sterkere teams, omdat het voorkomen van tegendoelpunten niet alleen een prestatie is van de verdedigers en de keeper. Het gaat erom dat alle spelers hun werk doen en het positiespel en de tactiek van de trainer goed uitvoeren.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.