Wedden op de Europa League: wat doen Feyenoord, AZ en PSV?

Aanstaande donderdag spelen maar liefst drie Nederlandse clubs in de Europa League. Feyenoord (als aangewezen bekerwinnaar), AZ Alkmaar en PSV Eindhoven. Bij Wedden op Sport kan jij voor alle drie deze wedstrijden een voorspelling achterlaten! Gaat Feyenoord donderdagavond winnen van Dinamo Zagreb, kan AZ een vuist maken in en tegen Napoli en wat kan het vernieuwde PSV thuis tegen het Spaanse Granada? 

Historie

Feyenoord plaatste zich als aangewezen bekerwinnaar rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. Omdat de bekerfinale tegen FC Utrecht geen doorgang kon vinden, werd vanaf de bestuurstafel in Zeist de regelgeving gehanteerd dat bij het niet spelen van een finale de thuisploeg wint. Bij loting was Feyenoord de thuisploeg.

AZ begon het seizoen in de voorronde van de Champions League. Het wist de eerst voorronde te overleven, maar struikelde vervolgens over Dinamo Kiev. Het leverde de ploeg van trainer Arne Slot wél een plekje in de groepsfase van de Europa League op.

PSV tenslotte moest de meeste ‘moeite’ doen om in de groepsfase te komen. Eerst speelde het tegen .NS Mura en vervolgens moest het naar Rosenborg BK. Beide duels werden – overtuigend – gewonnen. Hierdoor staat ook PSV in de groepsfase van dit tweede Europese voetbaltoernooi.

Favorieten

Feyenoord speelt uit in Zagreb en is volgens de bookmakers de underdog in dit duel. Het zal er in dit geval ook mee te maken hebben dat Dinamo Zagreb koploper is in de Kroatische competitie.

AZ is bij de online wedkantoren helemaal een outsider in het duel tegen het Italiaanse Napoli. De Alkmaarders draaien sowieso nog stroef dit seizoen, maar Napoli is zelfs voor een AZ in bloedvorm een bijzonder lastige tegenstander.

En dan PSV. Zij spelen als enige Nederlandse ploeg thuis donderdag. Bovendien hebben de Brabanders een hele goede transferperiode gehad. Als klapstuk werd de Duitser Mario Gotze aangetrokken. De voormalig speler van Borussia Dortmund en Bayern Munchen scoorde in 2014 de winnende goal in de WK finale en wist ook in zijn eerste duel voor PSV direct tot scoren te komen. Hij maakte tegen PEC Zwolle de 0-1. PSV is door al die zaken wél favoriet voor dit openingsduel van Groep E waarin het aantreedt tegen Granada CF.

Odds

De quoteringen voor Dinamo Zagreb – Feyenoord zijn door de online bookmakers licht in het voordeel van de thuisploeg ingedeeld. Wint Zagreb donderdag van Feyenoord, dan wordt er door de bookies x2,10 keer je inleg uitbetaald. Wint Feyenoord dit lastige uitduel? Dan is het feest bij de Rotterdammers én bij de spelers die hebben ingezet op een Rotterdamse zege: x3,00!

De hoogste pre-wedstrijd quoteringen staan bij een gelijkspel. Worden de punten gedeeld in Zagreb, dan is de gemiddelde odd bij TOTO.nl x3,75 keer het wedbedrag.

Bij Napoli – AZ bestaat er volgens de bookies geen twijfel wie er gaat winnen: x1,29 keer je inleg als Napoli wint. Lukt het AZ om een punt uit het vuur te slepen? Dan stijgt de pre-odd naar x6,50 keer het ingelegde speelbedrag. Maar dat is nog niet de hoogste quotering bij dit duel in Groep F. Als AZ wint, wordt je inleg maar liefst x10,00 keer zoveel waard!

Tot slot de odds bij PSV – Granada. Gemiddeld ontvang je x2,37 keer je inleg als de Eindhovenaren die Europa League seizoen beginnen met drie punten. Wordt het donderdagavond een gelijkspel in het Philips Stadion? Dan geldt er een odd van x3,30. Dat is bijna even zoveel als de uitkering bedraagt bij een Spaanse zege van Granada CF: x3,20.

Wedden op Voetbal

Zin om voetbal kijken nog spannender te maken? Waag dan eens een gokje op één van Europa League wedstrijden van deze week. Bij Wedden op Sport kan je op alle wedstrijden spelen, maar de meeste spelers die Wedden op Voetbal kiezen voor de Nederlandse ploegen om op in te zetten.

Doe jij ook mee? Ga dan nu naar onze bookmakerspagina en laat je voorspelling(en) achter voordat de betreffende wedstrijd begint. Scoren was nog nooit zo gemakkelijk! Zet in en win.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.