Wedden op Darten: Wereldtop speelt op Dutch Masters in Zwolle

Van 24 tot en met 26 mei 2019 vinden in de Zwolse IJsselhallen de Dutch Darts Masters plaats. Het dartstoernooi is onderdeel van de European Tour van de PDC, de grootste dartsbond ter wereld. Ook in 2018 deed het evenement in Zwolle al aan en kreeg met wereldkampioen Michael van Gerwen een gedroomde winnaar. Wie gooit dit jaar de beste pijlen in de IJsselhallen? De bookmakers rekenen wederom op MVG, maar wellicht kan dit jaar iemand anders feestvieren?  

Darten in Nederland

Nederland heeft een paar grote dartsevenementen. Twee speelrondes van de Premier League Darts hebben plaatsgevonden in Rotterdam en dit najaar heeft Amsterdam ook zijn eerste grote PDC-toernooi met de finale van de World Series of Darts. Maar ook de Dutch Darts Masters zijn voor Nederland een groot toernooi en hoeven zich eigenlijk niet meer te bewijzen. Het toernooi wordt al sinds 2012 gespeeld en elk jaar doet de wereldtop mee. De PDC was op zoek naar een geschikte locatie buiten de randstad, want ook daar wonen uiteraard veel dartsfans. Dat heeft de eerste editie van het toernooi in Zwolle vorig jaar wel bewezen.

Favorieten

Naast Michael van Gerwen doen er nog veel meer toppers mee aan dit prestigieuze darttoernooi. Rob Cross is één van de belangrijkste uitdagers voor onze landgenoot, maar ook Daryl Gurney, Gerwyn Price, Michael Smith en Peter Wright zijn aanwezig in Zwolle. Outsiders zijn Ian White, James Wade en good-old Mervyn King. Namens Nederland wordt er ook veel verwacht van Jermaine Wattimena die een beschermde status heeft en de eerste ronde is vrijgesteld. Raymond van Barneveld komt ook naar de Overijsselse hoofdstad, evenals Vincent van der Voort. Beide Nederlanders plaatsten zich via het Europese kwalificatietoernooi.

Het toernooi kent een geweldig hoog prijzengeld, omdat het behoort tot de Euro Tour. De winnaar ontvangt 25.000 Engelse ponden (ruim 28.000 euro). De runner-up ontvangt nog altijd ruim 11.000 euro voor het behalen van de finale.

Odds

Terwijl donderdagavond de Play-offs van de Premier League plaatsvinden begeven de eerste spelers zich al naar Zwolle, om daar vanaf vrijdag te strijden voor de zege. De Top-16 komt echter zaterdag pas in actie. Van Gerwen is favoriet bij de bookmakers. Als hij zijn titel weet te prolongeren keren de bookmakers x1,20 keer de inlegde euro’s uit. Ter vergelijking: de odds voor winst van Gurney staan op x 4,50.

De andere grote favoriet voor de eindzege is Rob Cross. Zijn pre-wedstrijdquotering staat bij de wedkantoren momenteel op x 1,61. De nummer drie qua kanshebbers is volgens de bookies James Wade. De uitkering aan spelers die inzetten op hem bedraagt x 2,30 de inleg.

Wedden op Darts

Wedden op Darten is niet alleen heel leuk en spannend, het biedt ook vele extra winstkansen. Zo worden er regelmatig weddenschappen gehouden waarbij men kan gokken op het aantal keer dan er 180 gegooid wordt, is het niet ongebruikelijk om een hoge quotering te hebben voor het voorspellen van een negen darter en kan er natuurlijk per leg of partij worden ingezet. Darten wordt nog leuker als je zelf meedoet. Ga dus snel naar onze bookmakerpagina en gooi jouw voorspelling in het virtuele dartbord van Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.