Wedden op Champions League finale Borussia Dortmund - Real Madrid

Op het Wembley Stadion te London wordt aanstaande zaterdag de finale van de UEFA Champions League 2023-2024 gespeeld. Op het heilige gras van Wembley treffen de finalisten van dit seizoen Borussia Dortmund en Real Madrid elkaar. Voor Borussia Dortmund is dit de tweede kans in haar clubhistorie om de finale van de Champions League te winnen. Voor Real Madrid is dit de vijftiende keer dat het de beker met de grote oren mee naar Spanje kan nemen. Voorspel de wedstrijd via Wedden op Sport.nl en speel mee via betrouwbare bookmakers.

Historie

Borussia Dortmund en Real Madrid kwamen elkaar in de laatste jaren alleen maar tegen in de Champions League. De laatste ontmoeting vond plaats in 2017. In dat jaar speelden de teams in de groepsfase van het toernooi tegen elkaar. In Dortmund won Real Madrid de heenwedstrijd met 1-3. De terugwedstrijd in de Spaanse hoofdstad werd ook de de Madridlenen gewonnen (3-2). Een jaar eerder stonden de teams ook tegenover elkaar in de groepsfase van het miljardenbal. Beide keren speelden de teams gelijk (2-2).

Borussia Dortmund won de Champions League in totaal eenmaal en dat was in seizoen 1996-1997. Die Borussen versloegen toen Bayern München in de finale. Real Madrid won de Champions League in 2021-2022 voor de laatste keer. De Spaanse grootmacht rekenende in de finale af met Liverpool.

Favoriet Borussia Dortmund – Real Madrid

Met haar veertien behaalde titels in de Champions League is Real Madrid ook bij de aanstaande finale van het favoriet. De Spaanse ploeg stroomt over van de ervaring in de Champions League finale. Ook Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft als coach al heel wat finales gespeeld. Het wordt de zesde eindstrijd op het hoogste treetje van Europees voetbal. De bookmakers hebben de hoogste beloningen klaargezet bij winst van de Duitse formatie. Welk team gaat volgens jou de finale winnen?

Odds Borussia Dortmund – Real Madrid

De Nederlandse bookmakers keren tot 5.02 keer het speelbedrag uit als Borussia Dortmund de finale van de Champions League wint. Dat is een torenhoge beloning bij winst van een Champions League finalist.

Houden de teams elkaar in evenwicht in reguliere speeltijd, dan volgt er extra tijd en krijgen voetbalgokkers die hebben ingezet op een gelijkspel in het 1×2 spelsysteem tot 4.16 keer hun speelbedrag uitgekeerd.

Bij een zege van Real Madrid zullen de meeste voetbalgokkers uitbetaald worden. Velen verwachten namelijk dat Real Madrid de finale gaat winnen. Bij de bookmakers staan de pre-odds op maximaal 1.67 keer het speelbedrag ingedeeld als de Spaanse topclub er voor de vijftiende keer vandoor gaat met de Champions League beker.

Wedden op Voetbal

De Champions League finale is extra speciaal doordat er twee Nederlandse spelers voor de Duitse club spelen. Bij Borussia Dortmund maakten Donyell Malen en Ian Maatsen dit seizoen al meerdere speelminuten in de Champions League. Beiden wisten dit seizoen ook een doelpunt te maken voor Die Borussen. De finale wordt gespeeld op zaterdag 1 juni en begint om 21:00 uur op het Wembley Stadion te Londen.

Ook Wedden op Voetbal? Bereid de weddenschap op de Champions League finale dan goed voor en zet in als de pre-odds op hun hoogste punt staan. Bezoek de bookmakers als je live wilt wedden op de Champions League finale of zet een freebet in voor nog meer leuke bookmakersbeloningen.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.