Wedden op Voetbal: België - Nederland in UEFA Nations League

Aanstaande vrijdag staat de Nations League wedstrijd België – Nederland gepland. Beide landen zijn met Polen en Wales ingedeeld in Groep 4 van de A-divisie in dit Europese toernooi. De derby der Lage Landen vindt in Brussel plaats. Wil jij wedden op België – Nederland in Nations League? Bij Wedden op Sport hebben we de beste bookmakers met hoge pre-odds voor je opgezocht.

Historie Nations League

De allereerste Nations League vond in 2018-2019 plaats. Het Nederlands elftal haalde de finale, maar wist in de eindstrijd niet te winnen van Portugal (1-0). België schopte het een seizoen later tot de halve finales. Daarin streden onze zuiderburen tegen Frankrijk om een finale plaats, maar wisten die eindstrijd niet te bereken: 2-3 verlies. Vervolgens verloren De Rode Duivels ook nog eens de wedstrijd om de derde plaats van Italië. Eindstand: 2-1. Hierdoor werden de Belgen vierde in dit Europese landentoernooi.

In de Nations League zijn Nederland en België elkaar nog niet eerder tegengekomen. Deze eeuw vonden er sowieso alleen maar oefenduels plaats tussen beide teams. Vanaf 2000 werden er in totaal zeven oefenwedstrijden gehouden tussen Nederland en België. Opmerkelijk is dat Oranje daar niet een duel van won. In vijf van de zeven duels waren de teams aan elkaar gewaagd. Tweemaal wonnen de Belgen. In 2012 werd het 4-2 voor België en in 2004 0-1.

De laatste keer dat ‘we’ tegen onze zuiderburen hebben gespeeld was op 16 oktober 2018. Dat duel werd ook in Brussel gespeeld. De Belg Dries Mertens zette de Belgen toen al snel op voorsprong. Arnaut Danjuma Groeneveld maakte de stand weer gelijk en zijn treffer was ook de beslissende goal. Het werd een 1-1 gelijkspel.

Favoriet bij België – Nederland

De bookmakers wijzen de Belgen aan als favorieten van dit duel. Dat is niet zo gek, want België staat op de eerste plaats van de FIFA Ranglijst. Bovendien hebben de Belgen heel wat topspelers als Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku en Thibaut Courtois in de gelederen.

Terugkijkend op de laatste duels, dan heeft het Nederlands elftal beter gepresteerd dan de Belgen. Oranje won de laatste WK-kwalificatie wedstrijd met 2-0 van Noorwegen, wist de oefenwedstrijd tegen Denemarken met 4-2 te winnen en speelde gelijk tegen Duitsland 1-1. De Belgen lieten punten liggen tegen Wales in de laatste WK kwalificatiewedstrijd (1-1). Vervolgens werd een vriendschappelijk duel op bezoek in Ierland een 2-2 gelijkspel. Vervolgens wist het wel met 3-0 van Burkina Faso te winnen.

Odds België – Nederland

Dan is het tijd voor de odds. In het 1×2 spelsysteem van de bookmakers staat bomvol hoge quoteringen. De hoogste van deze derby vind je bij een gelijkspel. Zijn beide landen aan elkaar gewaagd, dan kun je tot een maximum van x3.50 keer de inleg terugverdienen als jij dit vooraf had voorspeld.

Een zege van Nederland levert Oranje drie punten op in de poule, maar voetbalwedders kunnen tot maximaal x3.20 keer de inleg scoren, als zij dit correct hadden ingevuld bij de wedkantoren.

Nog een hoge bookmakers-uitkering kun je scoren bij een overwinning van België. Momenteel staat de quotering bij winst van de Belgen op gemiddeld x2.27 keer je speelbedrag ingedeeld.

Wedden op Voetbal

Bij het Wedden op Voetbal kan je heel veel kanten op. Het traditionele 1×2 spelsysteem van de bookmakers heeft altijd wel hoge odds voor je gereedstaan. Ook bij de quoteringen in de overige speltypen kun je met hartenlust wedden op jouw favoriete sport. Ontdek alle quoteringen voor de derby België – Nederland via Wedden op Sport en vul je voorspellingen voor vrijdag 3 juni 20:45 uur in, want dan trappen de teams af in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.