Wat wordt de uitslag van de UEFA Nations League wedstrijd Bosnië Herzegovina - Nederland?

Is Nederland het kwijt nu kapitein Ronald Koeman het schip het verlaten? Of was de 0-1 nederlaag tegen Mexico een klein beetje tegenwind op weg naar nieuwe victorie? Zondag spelen de mannen van de nieuwe bondscoach Frank de Boer een uitwedstrijd bij Bosnië Herzegovina in het kader van de Nations League. Deze wedstrijd is niet alleen een kans om direct revanche te nemen op de wedstrijden tegen de Mexicanen, maar kan Oranje ook een goede uitgangspositie opleveren in Groep 1 van de A-League. Wat wordt de uitslag van Bosnië Herzegovina – Nederland? 

Historie

Bij Wedden op Sport kijken we altijd naar de historie van een duel. We zetten daarbij de in het verleden gespeelde wedstrijden op een rij en bespreken we de huidige vorm van beide teams. Aangezien beide landen nooit eerder tegen elkaar uitkwamen, beperken we ons ditmaal tot een overzicht van de vijf meest recente interlands van Bosnië Herzegovina en Nederland.

Bosnië Herzegovina speelde in de laatste drie duels van 2019 nog een drietal EK kwalificatiewedstrijden. Het verloor de uitwedstrijd bij Griekenland met 2-1, ging vervolgens thuis onderuit tegen Italië 3-0 en sloot het kalenderjaar af met een overwinning op Liechtenstein: 0-3.

In 2020 kwam het alleen in de Nations League uit. Tegen hetzelfde Italië werd begin september verrassend een punt gepakt: 1-1. Amper drie dagen later ging het tegen Polen echter (weer) mis. Bosnië Herzegovina verloor met 1-2.

Nederland eindigden 2019 ook met wisselende resultaten. Op 16 november van het afgelopen jaar speelde de Oranje mannen met 0-0 gelijk tegen Noord-Ierland. Dit was voldoende voor kwalificatie richting het EK, maar 0-0 was toch wat mager voor het sterrenensemble van de KNVB. Drie dagen later liet het Nederlands elftal zien zelf ook te balen van het puntverlies door Estland met een 5-0 nederlaag naar huis te sturen.

In de eerste acht maanden van 2020 speelde ook Oranje geen enkele wedstrijd. Begin september werd de draad opgepakt. Zonder fans in het stadion werd er met 1-0 gewonnen van Polen. Drie dagen na deze zege kreeg het voetballes van Italië. Nederland kwam duidelijk te kort en mocht van geluk spreken dat het slechts met 1-0 verloor.

De 0-1 nederlaag tegen Mexico, afgelopen woensdag, kwam minder hard aan omdat het een oefenduel was en omdat bondscoach Frank de Boer experimenteerde met de opstelling. Enkele wisselspelers kregen de kans zich te tonen, maar volgens De Boer zal tegen Bosnië Herzegovina weer het sterkst mogelijke Nederlands elftal het veld betreden.

Favoriet

De twee nederlagen van het Nederlandse vlaggenschip heeft de favorietenstatus van Nederland voor dit duel niet aangetast. Oranje is volgens de online bookmakers nog altijd torenhoog favoriet voor het grijpen van de drie punten. Bosnië Herzegovina heeft tegen de Italianen getoond dat ze echter niet zomaar te pakken zijn. De nummer 50 van de FIFA ranking is dan weliswaar geen favoriet aanstaande zondag, maar mag zeker als gevaarlijke outsider gezien worden in deze groep.

Odds

De pre-match quoteringen reflecteren de verwachtingen bij de bookies. Winst voor Oranje staat momenteel op x1,52 keer je inleg. De uitbetalingen stijgen fors als Nederland ook haar tweede interland onder De Boer niet wint. Bij een gelijkspel wordt de bankrekening van spelers die deze uitslag voorspelden via één van de online bookmakers flink gespekt! Gemiddeld bedraagt de bonus x3,95 keer het wedbedrag.

De hoogste odds vinden we bij een overwinning van het thuisland. Gaat Bosnië Herzegovina verrassen en Nederland een illusie armer maken? Dan worden spelers op winst van de Zuid-Europeanen juist een stuk rijker! De pre-match quoteringen zijn bij de bookmakers waarmee Wedden op Sport samenwerkt gezet op een gemiddelde uitkering van bijna zes keer het bedrag op het wedstrookje: x5,80!

Wedden op Voetbal

Baal je dat je niet naar het stadion kan of weet je gewoon heel zeker wat het verdict gaat zijn zondag? Speel dan mee en zet vandaag nog in! Wedden op Voetbal maakt het volgen van wedstrijden extra spannend. Komt je voorspelling uit? Dan verdien je met je weddenschap keiharde euro’s. Wil jij ook een keer een gokje wagen? Check dan de actuele odds en combi-deals voor deze Nations League wedstrijd tussen Bosnië Herzegovina en Nederland via onze bookmakerspagina en scoor met je voetbalkennis!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.