Voetbal: Wie wint het WK vrouwen 2019?

Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen is afgelopen week van start gegaan. Dames van over de hele wereld strijden in Frankrijk om de wereldtitel. Ook de Oranje Leeuwinnen doen mee en zijn als regerend Europees kampioen zelfs kanshebber op de eindoverwinning. Gaat Nederland hoge ogen gooien of zet jij je geld op een ander land? Wedden op Sport zet de grootste kanshebbers op een rij.

Historie

Het WK vrouwen wordt georganiseerd sinds 1991 en vindt – net als bij de mannen – één keer in de vier jaar plaats. De allereerste winnaar van het WK voetbal voor vrouwen is de Verenigde Staten. Zij versloegen in de finale (die in China werd gehouden) Noorwegen. Het brons was bij de openingseditie voor Zweden.

Amerikaanse dominantie

Na die zege zijn de Amerikaanse vrouwen het voetbal blijven beheersen. Ook in 1999 en 2015 werden de American Ladies wereldkampioen. Bovendien eindigden de VS in elke eindtoernooi nog op het podium (derde in 1995, derde in 2003, derde in 2007 en tweede in 2011). Enkel Duitsland komt een beetje in de buurt van deze indrukwekkende zegereeks. Onze oosterburen wonnen de eindstrijd in 2003 en 2007 en pakte het zilver in 1995. Ook Noorwegen (1995) en Japan (2011) wisten het toernooi al eens op hun naam te schrijven. Nederland kwam nooit tot de eindstrijd of het brons.

Favorieten

Ook nu is Amerika weer de huizenhoge favoriet bij de bookmakers. De vrouwen begonnen het WK 2019 alvast zeer overtuigend door Thailand met maar liefst 13-0 te verslaan! Een nieuw uitslagenrecord in het internationale vrouwenvoetbal! Naast Amerika wordt er bij de bookies veel gespeeld op Duitsland, Engeland (derde in 2015) en Brazilië (tweede in 2007 en derde in 1999). Outsiders zijn Japan en Nederland.

Quoteringen

Hoewel het pas de tweede keer is dat Nederland deelneemt behoort de groep van bondscoach Sarina Wiegman wel tot de outsiders om dit toernooi te winnen. “We zijn geen favoriet, maar er moet zeker rekening met ons worden gehouden”, vertelde sterspeelster Lieke Martens voorafgaand aan dit WK. De odds voor winst van de Oranje Leeuwinnen zijn hierdoor spectaculair hoog!

Omdat het toernooi nog in volle gang is, veranderen de quoteringen dagelijks meerdere malen. Als je wilt gokken op de eindwinnaar, dan is het dus verstandig regelmatig onze website te bezoeken voor de hoogste actuele odds van zowel de eindwinnaar, poulewinnaars als de pre-wedstrijdquoteringen per wedstrijd!

Odds Nederland – Kameroen

Uiteraard is het ook mogelijk – en wellicht is dat zelfs nog makkelijker – om per duel in te zetten. Zo speelt Oranje komend weekend haar tweede groepsduel tegen Kameroen. De odds voor dat duel zijn momenteel als volgt ingedeeld: bij een zege van Kameroen wordt x21.00 keer je inleg uitgekeerd. Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem op x7.00 keer de inleg ingeschaald, terwijl een zege van de Leeuwinnen x1.14 het ingelegde speelbedrag oplevert.

Later dit toernooi vindt de knock-outfase plaats. Ook dan is per wedstrijd voorspellen mogelijk en de ervaring leert dat de odds dan nog sneller oplopen. Live-betting is in dat geval vaak een mooie extra optie, omdat de quoteringen in positief opzicht veranderen zodra er gescoord wordt.

Wiegman: “Alles moet beter tegen Kameroen”

Bondscoach Sarina Wiegman over de eerstvolgende wedstrijd voor Oranje: “We spelen nu tegen Kameroen, dat is een onberekenbare ploeg met veel snelheid binnen het elftal. Daartegen moeten we de bal goed rond laten gaan en nog zorgvuldiger spelen”, zegt ze bij de NOS. Wil je meespelen met het WK voor vrouwen? Kijk dan op onze bookmakerspagina en zet in voor Nederland – Kameroen voor zaterdag 15 juni om 15:00 uur, want dan wordt er in Stadion du Hainaut te Valenciennes afgetrapt voor dit tweede WK-duel.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.