Voetbal: Nederland bij favorieten op WK vrouwen

De Oranje Leeuwinnen wereldkampioen! Hij is haast een droom als je het hardop uitspreekt, maar het zou zomaar de waarheid kunnen worden. Het Nederlandse vrouwenelftal is beresterk en kan komende weken tijdens het WK in Frankrijk absoluut gaan meespelen om de wereldtitel. Bij Wedden op Sport kan je spelen op alle voetbalwedstrijden en uiteraard hebben ook voor de WK vrouwen de hoogste odds klaarstaan!

Historie

Net als bij de mannen wordt het WK voetbal voor vrouwen eens in de vier keer jaar georganiseerd. Naast het gastland plaatsen zich via de continentale voorronden uiteindelijk nog 23 landenteams voor de eindronde. Het kampioenschap – inclusief voorronde duels – vallen geheel onder toezicht van de Wereldvoetbalbond FIFA, maar wordt georganiseerd door de continentale bonden.

De eerste editie van het WK voetbal voor vrouwen werd al in 1991 gehouden, maar kende een beperkt deelnemersveld. Vanaf 1999 namen 16 landen deel en vanaf 2015 kunnen we pas spreken over een volwaardig toernooi: er doen sindsdien 24 landen mee. Amerika is de koningin van het vrouwenvoetbal. De Verenigde Staten van Amerika wisten met hun dameselftal al drie keer de wereldtitel binnen te halen. Duitsland won tot op heden twee titels, onze oostenburen staan daarmee tweede op de ranglijst. Noorwegen en Japan slaagden hier één keer in.

Frankrijk is het zesde gastland van dit kampioenschap. Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal kwalificeerde zich tot nu toe enkel voor het toernooi in 2015. Het Belgisch vrouwenvoetbalelftal kwalificeerde zich tot op heden nog niet. De Leeuwinnen kwamen in 2015 in de groepsfase uit tegen Canada, Nieuw-Zeeland en China. De vrouwen plaatsten zich voor de knock-outfase door als derde in hun poule te eindigen.

Verwachtingen

Maar de achtste finale bleek het eindstation. Japan was met 2-1 te sterk voor Oranje, dat de tegentreffer pas in blessuretijd wist te maken. Doelpuntenmaker Kirsten van de Ven wist daarmee de score dragelijker te maken, maar de uitschakeling deed enorm pijn. Het team van coach Sarina Wiegman wil het dit keer absoluut beter doen, maar tempert de verwachtingen van de Oranje-fans: “Het niveau op het WK is echt heel hoog, dus we moeten het allemaal een beetje temperen”, citeert de NOS Wiegman op de persconferentie in aanloop naar het WK.

“We zijn beter geworden”

“Maar ook intern hebben we hogere verwachtingen dan vier jaar geleden. Want wij vinden ook dat we beter zijn geworden. De selectie is breder en het gemiddelde niveau is hoger dan bij de afgelopen twee toernooien. Spelers hebben transfers gemaakt, hebben nu meer ervaring. Ze spelen bij clubs waar op hoog niveau wordt getraind en gespeeld.”

Olympische Spelen

De regerend Europees kampioen wil in ieder geval de poulefase overleven. “Daarnaast willen we graag naar de Olympische Spelen van 2020, dus dan moeten we bij de beste drie Europese landen horen”, sluit Wiegman haar analyse af.

Favorieten

Naast Oranje zijn Canada en Amerika grote kanshebbers op een wereldtitel. Japan, gastland Frankrijk en Duitsland zijn ook bijzonder sterk. De vorm van Nederland is goed, tegen Chili werd ruim gewonnen en ook de uitzwaaiwedstrijd tegen Australië ging voor een vol Philips Stadion simpel naar onze Leeuwinnen.

De odds voor het WK vrouwen zullen in de komende week voor de openingsduels op de website van Wedden op Sport verschijnen bij de bookmakers die bij ons zijn aangesloten. Telkens worden ze geüpdatet en aangescherpt rekening houdend met de actuele uitslagen. Hou Wedden op Sport dus goed in de gaten als je wilt Wedden op het WK voetbal voor vrouwen!

Steun onze Leeuwinnen en zet nu al in voor de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland op dinsdag 11 juni. Dat duel begint al om 15:00 uur Nederlandse tijd, dus wees niet te laat met voorspellen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.