Voetbal: Copa America 2019

Hoe heerlijk is het om naar het sambavoetbal van Brazilië te kijken of de kunsten van Lionel Messi te volgen? Dat kan allemaal tijdens de Copa America, het belangrijkste voetbaltoernooi van Zuid-Amerika. Dit is al de 46ste editie van het toernooi dat wordt georganiseerd door de continentale voetbalconfederatie CONMEBOL. Het evenement zal plaatsvinden in Brazilië. Dat na het WK in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 opnieuw gastheer is van een groot sportevenement.

Historie

De Copa America werd voor het eerst georganiseerd in 1916, toen nog in één speelstad en in competitievorm. Dit duurde tot 1967 waarna het toernooi acht jaar van de kalender verdween. Sinds de herstart heeft de Copa een nieuwe opzet: meerdere speelsteden en een groepsfase met verschillende poultjes. De allereerste winnaar ooit – in 1916 – was Argentinië, terwijl de eerste winnaar van het toernooi nieuwe stijl Peru is. De huidige titelverdediger is Chili dat het toernooi in 2016 op haar naam schreef.

Het toernooi zou oorspronkelijk georganiseerd worden in Chili, en Brazilië werd in eerste instantie gekozen als gastland voor de Copa América 2015. Nadat Brazilië echter ook het WK in 2014, de Confederations Cup 2013 en de Olympische Zomerspelen 2016 toegewezen kreeg, wilde het land het toernooi in 2015 niet meer organiseren. Uiteindelijk besloten Brazilië en Chili te wisselen van jaar.

Speelsteden

Het toernooi wordt afgewerkt in vijf speelsteden verspreid over Brazilië: Salvador, Rio de Janeiro, São Paulo, Belo Horizonte en Porto Alegre. De openingswedstrijd, op 14 juni 2019, zal in São Paulo zijn, in het Estádio do Morumbi. De finale op 7 juli is in het Maracanã, Rio de Janeiro. De halve finales worden afgetrapt in Arena Fonte Nova (Salvador) en Arena Corinthians (São Paulo).

Favorieten

Zowel Chili, Peru als Argentinië doen dit jaar ook weer mee. Enkel de Argentijnen behoren tot de favorieten voor eindwinst. Titelverdediger Chili is een goede outsider. Brazilië is als gastland misschien wel de grootste kanshebber op goud, al moet de ploeg het stellen zonder Neymar jr. De ster van PSG zit verwikkelt in een (privé)rechtszaak en speelt derhalve niet mee. Uruguay is met Luis Suarez in de gelederen ook een kanshebber op de felbegeerde bokaal. De overige deelnemers: Colombia, Venezuela, Bolivia, Ecuador en Paraguay lijken bij voorbaat kansloos op eindwinst.

Wedden op voetbal

Het wedden op de Copa America brengt een aantal voordelen met zich mee: allereerst wordt het volgen veel spannender, maar nog belangrijker de winstkansen zijn over het algemeen zeer groot. Dit komt omdat het klasse verschil tussen de deelnemende landen vele malen groter is dan in Europa. Bovendien als er wel een keer een stunt wordt uitgehaald dan lopen de uitkeringen direct gigantisch hoog op! Kortom: Wedden op de Copa America is zonder veel risico. Waag je toch graag een grotere gok? Dan is de mogelijke uitkering hoger dan normaal! Hoezo win-win?

Odds

Bij de wedkantoren is Brazilië met 6/5 ook de uitgesproken favoriet. Argentinië volgt op de voet met een quotering van 4/1. De kansen van Uruguay worden al een stuk lager ingeschat: 15/2. Daarna volgen Colombia (11/1) en regerend kampioen Chili (14/1). Van de deelnemende landen wordt Bolivia de minste kansen toegedicht: gemiddeld betalen de bookmakers 66 keer je inleg uit als Bolivia de Copa wint.

Uiteraard kan er ook per game gespeeld worden. Zo zijn de odds voor het openingsduel tussen Brazilië en Bolivia (aanstaande zaterdag) zeer aantrekkelijk! Een stunt van Bolivia tegen het voetballand Brazilië levert op x31.56  keer de inleg op. Een gelijkspel zorgt voor x9.25 keer het speelbedrag en bij winst voor de Gele Kanaries staat er een beloning van x1.09 keer de inleg klaar. Genoeg reden dus om naar de bookmakers van Wedden op Sport te gaan en mee te spelen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.