TT van Assen: wie wint de Dutch Grand Prix 2021

Zondag 27 juni wordt in Assen de Dutch Grand Prix verreden. De beste motorcoureurs ter wereld strijden in de TT van Assen om punten voor het wereldkampioenschap. Er zal gestreden worden in de klassen MOTOGP, MOTO2 en MOTO3. Race naar de bookmakerspagina van Wedden op Sport om als winnaar uit dit raceweekend te komen en scoor hoge bonussen met een winnende voorspelling!

Historie TT van Assen

De TT van Assen heeft tegenwoordig officieel de Dutch TT, maar menig race-fan gebruikt nog steeds de oude naam als er gesproken wordt over deze race. Het circuit is gebouwd in 1995 en sinds de oprichting van het motosportwereldkampioenschap door de FIM al onderdeel van de WK cyclus. Sinds 1992 staat het circuit ook op de kalender van het Superbike Wereldkampioenschap.

De eerste sector, gebouwd om de oude North Loop te vervangen, een van de mooiste delen van het circuit ooit op de Grand Prix-kalender, die werd verkocht om klachten over woningbouwprojecten te voorkomen en om het circuit financieel overeind te houden, is een korte opeenvolging van rechtse bochten voor de Strubben-haarspeldbocht volgt, de langzaamste bocht op het circuit.

Vanaf de Strubben opent de baan zich met behoud van het gevoel van het oude Assen. De Veenslang af, het rechte stuk dat geen recht stuk is, kronkelend naar de Ruskenhoek zoals de naam al doet vermoeden.

Dan een paar zeer snelle richtingsveranderingen als de Ruskenhoek naar rechts gaat en dan een lange bocht naar links, voor nog een harde bocht naar rechts bij de Stekkenwal. Een ander kort kronkelend rechte stuk leidt naar De Bult, of de hobbel, hoewel het moeilijk zou zijn om een ​​hobbel te vinden op het opnieuw opgedoken asfalt. Vervolgens is het vol gas naar start – finish waarbij natuurlijk ook nog de Ramshoek en Gert Timmer bocht inzitten.

Favorieten TT van Assen

In de MOTOGP klasse zijn een aantal favorieten. Fabio Quantararo, Marc Marquez en Francesco Bagnaia zijn de meeste gespeelde namen bij de online bookmakers. Maar ook Johann Zarco Miguel Oliveira en Joan Mir behoren tot de favorieten om de Dutch TT 2021 te winnen.

In de MOTO2 klasse is het vooral uitkijken naar klassementsleider Remy Gardner, nummer twee Raul Fernandez en Marco Bezzecchi. Zijn hebben tot nu toe de meeste punten behaald dit seizoen. De Nederland Bo Bendsneyder staat elfde en hoopt in Assen zijn puntentotaal van 38 nog flink te kunnen ophogen. Hij heeft in elk geval het thuisvoordeel én de fans die achter hem zullen staan.

De MOTO3 klasse wordt beheerst door Pedro Acosta en Daryn Binder. Deze twee zijn dan ook voor de TT van Assen favoriet in deze klasse. Outsiders zijn Jaume Maisa en Niccolo Antonelli.

Odds MOTOGP klasse

In de MOTOGP klasse, de koningsklasse, hebben de online bookmakers zeer fraaie pre-odds klaargezet. Fabio Quartararo staat bij de bookies op pole position. Met een quotering van x3,25 is de Fransman de topfavoriet. Miguel Oliviera heeft met een quotering van x5,00 volgens de bookmakers ook een goede kans op de zege, evenals regerend wereldkampioen Marc Marquez en zijn landgenoot Maverick Vinales. Die beide met een quotering van x5,50 in de pre-fase worden weergegeven.

Outsiders voor de zege zijn Jack Miller en Johann Zarco, beiden met een quotering van x10,00 en Francesco Bagnaia sluit de rij met een pre-race quotering van x11,00 je inleg.

Wedden op Motorsport

Het Wedden op motorsportraces is een mooie manier om de races nog spannender te maken. Ben je een echte kenner of weet je alles af van de wedstrategie die past bij het Wedden op Motorsport races? Dan kan je flinke winstbonussen scoren door een correcte voorspelling achter te laten bij de online bookmakers kantoren.

Check alle actuele odds en deals voor de TT van Assen op onze bookmakerspagina en scoor de beste deal! Speel bewust en verantwoord door vooraf goed de risico’s in te schatten en je voor te bereiden via onze kennisbank. Hier vindt je tal van artikelen die je kunnen helpen bij het plaatsen van de beste weddenschap. Uiteraard is het nog altijd mogelijk dat je je inleg verliest.

De TT van Assen 2021 begint eerder dan andere jaren in verband met het EK voetbal. Om ervoor te zorgen dat iedereen voetbal kan kijken start de laatste race, de MOTOGP, al om 14:00 uur. Wees dus op tijd met een voorspelling plaatsen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.