Odds klimmen naar hoge hoogten in wielerkoers Tour Down Under 2024

Het wielerseizoen gaat op 16 januari definitief weer van start als in Australië met de Tour Down Under 2024 de eerste WorldTour koers wordt verreden. Wie pakt deze eerste hoofdprijs van het nieuwe wielerseizoen en wordt eindwinnaar in deze sprint- en klimmerskoers? Trap jezelf in de hoogste versnelling naar de hoogste wieler odds via Wedden op Sport.nl!

Historie

De Tour Down Under werd in 1999 voor het eerst georganiseerd en wordt sindsdien jaarlijks in de tweede helft van januari verreden. Veel WorldTour-ploegen gebruiken deze wielerwedstrijd als voorbereiding op het Europese wielerseizoen dat volgend maand met de Omloop het Nieuwsblad van start zal gaan.

De Tour Down Under is sinds 2008 onderdeel van de UCI WorldTour, de hoogste categorie wedstrijden in de wielersport. Richie Porte, Simon Gerrans en Daryl Impey zijn de veel winnaars bij deze koers. Porte won in 2017 en 2020, Gerrans in 2006, 2012, 2014 en 2016. De Zuid-Afrikaan Impey kroonde zichzelf tot eindwinnaar is 2018 en 2019. In 2021 en 2022 werd de rittenkoers niet verreden vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vorig jaar keerde de race terug en werd gewonnen door Jay Vine.

Favorieten Tour Down Under 2024

Vine staat dit jaar niet aan het vertrek in Australië. Zijn landgenoot George Bennett (ex-Jumbo Visma) wel. Bennett is samen met de Italiaan Diego Ulussi, voormalig wereldkampioen Julian Alaphilippe, de Aussies Jack Haig en Lucas Plapp alsmede de Brit Simon Yates aangestipt als favoriet bij de online bookmakers.

Er staan ook een aantal landgenoten aan het start van deze eerste WorldTour koers van 2024. Onder meer Bauke Mollema, Koen Bouwman en Milan Vader zullen meedoen Down Under. Zij behoren volgens de bookmakers tot de ‘gevaarlijke’ outsiders voor eindwinst. Danny van Poppel, Robert Gesink, Bart Lemmen, Jan Boven en Loe van Belle zouden voor dagsucces kunnen gaan in deze rittenkoers.

Odds Tour Down Under 2024

De pre-wielerrace quoteringen voor deze editie van de Australische seizoenopener laten zien dat de wedkantoren het meeste rekening houden met eindwinst van Simon Yates. De Brit van Team Jayco AlUla staat tegen een maximale quotering van 2,50 keer de inlegwaarde in de wielergoksites lijstjes.

Achter Yates is het dringen geblazen. De Fransman Alaphilippe is bij de meeste bookies de nummer twee op de kanshebberslijstjes en krijgt daardoor een maximale quotering van 5,50 keer het ingelegde speelbedrag mee.

Daarachter zien we Lukas Plapp met odds oplopend tot maximaal 9,00 keer de inleg en Ulissi met maximale quoteringen van 12,00 keer de inzetwaarde, terwijl onze landgenoot Milan Vader daar net een plekje achter staat met odds oplopend naar maximaal 17,00 het stortingsbedrag dat geplaatst wordt bij een weddenschap voor eindwinst van hem.

Wedden op Wielrennen

Na enkele maanden zonder wegkoersen kunnen wielerpunters zich vanaf nu weer uitleven bij het Wedden op Wielrennen. De Tour Down Under 2024 is het traditionele startschot van het wegseizoen en dus ook van de mogelijkheid om voorspellingen door te geven.

Speel veilig en verantwoord mee door je bookmakers te kiezen via Wedden op Sport.nl en pak door het vergelijken van de odds, spelopties en betaalmethoden de beste online gokdeals. Sprint jij naar winst in de Tour Down Under en klimt daardoor de waarde van je game-account of e-wallet? Vergelijk, zet in en speel mee!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.