Premier League topper Leicester City - Liverpool

Zaterdag 13 februari staat in de 24e speelronde van de Premier League de topper tussen Leicester City en Liverpool op het programma. Het is een wedstrijd tussen de nummers drie (Leicester) en vier (Liverpool) op de ranglijst. Voorspel de uitslag via Wedden op Sport en maak een mooi een-tweetje met de online bookmakers! 

Historie

Leicester City is sinds hun verrassende kampioenschap in 2016 een club om rekening mee te houden. Vorig seizoen eindigde de ploeg als vijfde in de Premier League. Terwijl Liverpool dat seizoen met overmacht kampioen werd. Ook dit seizoen doet Leicester het goed. Het verdedigt zaterdag een voorsprong van drie punten op Liverpool.

Liverpool staat momenteel vierde en dat is toch enigszins teleurstellend. Mede omdat de ploeg van trainer Jurgen Klopp vorig seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen werd. Gezien de achterstand op koploper Manchester City is de kans klein dat The Reds hun titel dit jaar zullen prolongeren. De achterstand is opgelopen tot tien punten. Terwijl City ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Zowel Leicester City als Liverpool richten zich daarom momenteel op de plekken twee t/m vier, die recht geven op een plek in de groepsfase van de Champions League volgend seizoen.

Leicester won in de Premier League voor het laatst in 2017 van Liverpool. Daarna won het nog éénmaal in de League Cup. Van de laatste zeven ontmoetingen won Liverpool er echter zes, terwijl één duel in een gelijkspel eindigde. Dit seizoen eindigde de eerste ontmoeting van beide ploegen in een 3-0 overwinning voor Liverpool.

Favorieten

Liverpool is normaal gesproken de favoriet voor deze wedstrijd. Maar er zijn een aantal aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. De ploeg worstelt namelijk het hele seizoen al met de vorm en kampte vooral aan het begin van het seizoen met een waslijst aan blessures. Ook de laatste tijd is de ploeg van Jurgen Klopp niet in goede doen. Van de zeven wedstrijden in de Premier League in dit kalenderjaar werden er maar twee gewonnen, terwijl er vier keer werd verloren en eenmaal werd gelijkgespeeld.

Leicester won dit kalenderjaar daarentegen al viermaal, speelde twee keer gelijk en verloor slechts één keer. Mede daardoor staat de ploeg van coach Brendan Rogers op dit moment drie punten boven Liverpool.

Odds

Ondanks de vorm van de laatste tijd zijn de odds in het voordeel van Liverpool. Voor een overwinning van The Reds krijg je bij de online bookmakers gemiddeld x2,03 terug. Het is dus absoluut geen zekerheid dat Liverpool er met de winst vandoor gaat. Anderzijds zou dat op basis van de laatste onderlinge wedstrijden dan wel weer enig houvast moeten geven.

Voor een overwinning voor Leicester staat in het 1×2 spelsysteem een pre-wedstrijd quotering van x3,30, terwijl bij een gelijkspel x3,50 wordt uitgekeerd. Ondanks dat de club boven Liverpool staat op de ranglijst en bovendien thuis speelt, is dat dus een hogere quotering dan bij Liverpool.

Wedden op Voetbal

Leicester City  – Liverpool is door de hoge quoteringen een zeer aantrekkelijke wedstrijd om een gokje op te wagen. Bij het Wedden op Voetbal kan je gebruikmaken van aantrekkelijke deals op onze bookmakerspagina om zo tot een zo hoog mogelijke winst te komen!

Speel jij mee en scoor jij bij de wedstrijd van Wijnaldum en co tegen Leicester City? Drop de winnende weddenschap bij de bookmakers van Wedden op Sport en wordt de winnaar van deze Premier League topper Leicester City – Liverpool!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.