Starten de Oranje Leeuwinnen het WK 2023 met winst op Portugal?

In Nieuw-Zeeland trappen onze Oranje Leeuwinnen aanstaande zondag af in de eerste WK wedstrijd tegen Portugal. Met winst op het Portugese team kunnen de Nederlandse voetbaldames concurreren met topfavoriet USA in Groep E van het wereldtoernooi. Gaan de Leeuwinnen dit waarmaken en winnen zij van Portugal? Bezoek de bookmakers op Wedden op Sport en speel mee op damesvoetbal WK 2023.

Historie Oranje Leeuwinnen – Portugal vrouwen

De Nederlandse voetbaldames doen voor de derde keer achter elkaar mee aan een wereldtoernooi. In 2015 wisten de Leeuwinnen de achtste finales te halen op het WK in Canada. De Nederlandse dames werden in 2019 tweede. In de eindstrijd verloren de Leeuwinnen van de USA-dames die ook op dit WK weer de tegenstander van Oranje is. Voor het Portugese dameselftal is dit de eerste keer dat het meedoet aan een wereldtoernooi. In Europese toernooien deden de Portugezen in de jaren 2017 en 2022 voor het eerst mee.

De Nederlandse en Portugese vrouwen speelden op 13 juli 2022 voor de laatste keer een duel tegen elkaar. Het betrof een poulewedstrijd op het EK in Engeland en werd door de Leeuwinnen gewonnen met 3-2. De Nederlandse damesploeg werd toen tweede in de poule achter Zweden. Portugal werd vierde en kon na de groepsfase naar huis terugkeren.

Favoriet

Het WK is nog maar net begonnen als Nederland tegen Portugal speelt, maar de Leeuwinnen worden bij de bookmakers toch al als favoriet aangewezen. De hoogste quoteringen worden door de wedkantoren gehanteerd bij een zege van het Portugese damesteam. In de FIFA World ranking lijst staat Nederland op de negende plaats. Portugal vinden we terug op de 21ste plek op de tabel. Op papier zouden de Leeuwinnen deze wedstrijd dan ook moeten kunnen winnen.

De overige twee landen in de groep zijn de Verenigde Staten en Vietnam. De Amerikanen zijn topfavoriet voor eindwinst. Het Nederlands vrouwenteam kan dus bij winst op Portugal een goede basis leggen voordat het de USA-dames treft. Aan de pre-odds te zien spelen de Nederlandse bookmakers daar goed op in.

Odds Oranje Leeuwinnen – Portugal vrouwen

Zoals gezegd zijn de pre-odds het hoogst bij een zege van Portugal. Bij de bookmakers op Wedden op Sport.nl staan de maximale quoteringen op 5.75 keer de inleg ingedeeld. Een correcte voorspelling op winst van de Portugese dames kan dan al bijna zes keer het speelbedrag waard worden.

Bij een gelijkspel staan de quoteringen ook al goed ingeschaald. In het 1X2 spelsysteem wordt tot 4.75 keer de inleg uitgekeerd als de Nederlandse voetbaldames en het Portugese vrouwenteam elkaar in evenwicht houden.

De quoteringen bij een overwinning van de Leeuwinnen staan er ook goed bij. Bij de Nederlandse bookmakers wordt tot 1.50 keer het speelbedrag uitgekeerd bij winst van onze Leeuwinnen.

Wedden op Voetbal

Het Wedden op Voetbal kan tijdens de zomerstop ‘gewoon’ doorgaan met het WK 2023 voor vrouwen. Op 20 juli zijn de openingswedstrijden Nieuw-Zeeland – Noorwegen en Australië – Ierland. Het toernooi duurt nog tot 20 augustus. Speel bewust mee en kies voor één van de betrouwbaarste wedkantoren op Wedden op Sport. Zo ben je er zeker van dat je een weddenschap achterlaat bij een bookmaker die over alle nodige vergunningen van de KSA beschikt.

De WK 2023 dameswedstrijd Nederland – Portugal wordt gespeeld op zondag 23 juli. De wedstrijd begint om 09:30 uur (Nederlandse tijd) in het Forsyth Barr Stadion te Dunedin.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.