Start van WK-kwalificatie: Turkije - Nederland

Een belangrijke week voor het Nederlands Elftal! Deze week start de WK-kwalificatie voor onder meer Oranje, dat zich gaat proberen te kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar. De eerste tegenstander in de kwalificatiepoule is Turkije, tegen wie Nederland het komende woensdag opneemt. Voorspel de wedstrijd bij Wedden Op Sport.

Historie

Nederland is erop gebrand om in 2022 weer zijn opwachting te maken op een WK. Oranje wist zich niet te kwalificeren voor de vorige editie in 2018, terwijl het in 2014 nog als derde wist te eindigen. In een poule met Turkije, Letland, Noorwegen, Montenegro en Gibraltar moet dat mogelijk zijn. Oranje heeft zich, na een gemist EK 2016 en WK 2018, wel weer geplaatst voor het EK 2020 en dus is de weg omhoog weer ingeslagen. Nederland zal dat ongetwijfeld een vervolg willen geven door zich ook voor het WK 2022 te kwalificeren.

Oranje wist zich tot dusver tien keer te kwalificeren voor een eindronde. Daarin werd driemaal de finale gehaald, maar helaas werd deze ook driemaal verloren. Daarnaast werd Nederland eenmaal derde en eenmaal vierde.

Ook Turkije was afwezig op het vorige WK, maar de staat van dienst van Turkije op het WK is sowieso gering. De ploeg deed alleen mee op de WK’s van 1954 en 2002. Op dat laatste toernooi wist Turkije wel verrassend beslag te leggen op de derde plek. De Turken zullen ongetwijfeld weer een nieuwe poging willen wagen om zich te kwalificeren voor een WK.

In deze poule (Groep G) zal alleen de groepswinnaar zich rechtstreeks kwalificeren voor het WK. De nummer twee in de poule plaatst zich voor de play-offs. Daarin zullen twaalf teams (tien nummers twee plus de beste twee groepswinnaars van de Nations League) strijden om drie WK-plekken.

Favorieten

Nederland begint deze kwalificatiecyclus als favoriet. Na de magere jaren richtte Oranje zich weer op en haalde de finale van de eerste editie van de Nations League, met onder meer zeges op Frankrijk, Duitsland en Engeland. Daarnaast plaatste ‘we’ ons tevens voor het EK 2020. Oranje is erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten op dat toernooi, maar eerst moet de focus op de eerste wedstrijden in de WK-kwalificatie.

Oranje is wel favoriet, maar moet Turkije natuurlijk niet onderschatten. De laatste keer dat beide landen elkaar troffen, was in de kwalificatie voor het EK 2016. Die wedstrijden wist Oranje niet te winnen. Eenmaal eindigde de wedstrijd in 1-1, de andere won Turkije met 3-0. Nederland zal dus aan de bak moeten om deze belangrijke eerste wedstrijd in de kwalificatie te winnen.

Odds

De pre-odds voor deze wedstrijd laten eenzelfde beeld zien. Alhoewel Turkije thuis speelt, zijn de odds in het voordeel van Nederland. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, gezien de favorietenrol van Oranje. De quotering voor een Nederlandse zege staat op x1,72, terwijl een overwinning voor Turkije x4,45 keer je inzet oplevert. Een gelijkspel na negentig minuten levert x3,65 keer je inzet op.

Turkije is niet kansloos tegen Oranje, want ook zij zullen een goede start willen maken in deze kwalificatie. Voor de spelers die wel van een gokje houden zijn de quoteringen voor een Turkse zege en een gelijkspel zeer interessante opties. Deze pre-odds gelden tot aan het eerste fluitsignaal. Daarna kan men natuurlijk nog wel gebruikmaken van de live gokken opties via onze website tijdens de wedstrijd.

Wedden op voetbal

Bij het wedden op voetbal zijn deze eerste kwalificatiewedstrijden natuurlijk erg interessant, want iedereen begint met een schone lei. Bovendien heeft Oranje deze wedstrijd natuurlijk niet zomaar gewonnen en dus zijn er interessante odds bij Turkije – Nederland.

Bepaal van tevoren je tactiek en speltype en zet daarna in op een van deze odds. Durf jij het aan? Maak deze WK-kwalificatie nog interessanter en speel mee!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.