Snooker: UK Championship in York

Groene lakens, kruit op houten randen en ivoren ballen die over de tafel rollen. Inderdaad: snooker. De crème de la crème van de snookerwereld verzamelt zich dit weekend in het Barbican Centre in het Britse York voor het UK Championship. Met wereldtoppers als John Higgins, Barry Hawkins en natuurlijk Ronnie O’Sullivan aan de tafel belooft dit weer een bijzonder spannende ronde te worden. De bookies hebben de pre-wedstrijdquoteringen hoger geplaatst dan in de acht voorgaande speelronden, dus de hoogste tijd om eens dieper in te zoomen op dit majorevent!

Deelnemersveld

Het deelnemersveld aan de UK Championship is misschien wel de sterkste in jaren: alle toppers zijn present. Helaas geen Nederlander die de keu ter hand mag nemen, maar wel de Belg Luca Brecel, de nummer dertien van de wereld. Hij speelt komende zaterdag tegen Liam Highfield, die pas 55ste staat. De wedkantoren zetten dan ook vol in op winst voor onze zuiderbuur, die desondanks niet tot de favorieten behoort.

Ronnie O’Sullivan: “Een magisch en iconisch toernooi”

De nummers één (Mark Shelby) en de nummer twee van wereldranglijst (Mark Williams) kwamen donderdag al in actie en dus is het niet zo vreemd dat de nummer drie op die lijst de topfavoriet is: Ronnie O’Sullivan. De Brit speelt zaterdag tegen de Ier Ken Doherty (68ste van de wereld). O’Sullivan is inmiddels een veteraan in het snookergezelschap, maar is nog altijd strijdvaardig en gelooft in een goed resultaat in York: “Het is een hele mooie wedstrijd met veel grote spelers. Het is een magisch, iconisch toernooi en uiteraard wil ik daar op mijn best spelen”, vertelt hij aan Eurosport.

“Dat zou mijn zevende titel zijn”

“Ik weet dat ik het kan, maar dat maakt het extra lastig om het ook echt te laten zien. Het zou mijn zevende UK Championship-zege worden als ik hier de hoofdprijs kan pakken. Dat zou geweldig zijn: zeven wereldtitels en zeven UK’s.”

Hoogste odds

De beste odds vinden we als één van de toppers hun wedstrijd verliest, maar de quotering bij een nederlaag van John Higgins slaat werkelijk alles: 61/11. De odds bij een zege van Higgins staan overigens op: 3/19.

Winst voor onze Belgische vriend Brecel staat bij de bookies op 8/13. Een nederlaag levert spelers op een overwinning van Highfield een flinke uitkering op: 19 over 13. De als vijfde geplaatste Judd Trump (geen familie van president Trump) mag ook rekenen op veel vertrouwen bij de wedkantoren: 2/13. Als Dominic Dale toch weet te winnen van Trump dan staan de odds op 7/1.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.