Sla elke bal raak door mee te spelen met ATP Cup 2020

De tenniswereld is alweer volop in beweging in het nieuwe jaar. Met de Australian Open voor de deur verzameld een groot deel van die tenniswereld zich Down Under om daar deel te nemen aan de ATP Cup. Dit 15 miljoen dollar gedoteerde internationale tennistoernooi wordt dit jaar voor het eerst gehouden en kan gezien worden als vervanger van de ATP World Team Cup die in 2012 ter ziele ging.  Het inaugurele toernooi wordt gespeeld in drie Australische steden (Sydney, Brisbane en Perth) gedurende tien dagen in de aanloop naar de Australian Open en bevat teams uit 24 landen. De finale zal in Sydney worden gespeeld, dat zich voor de komende drie jaar heeft verzekerd om gastheer te zijn van de ATP Cup eindstrijd. 

Historie

Normaal gesproken beginnen we ons overzicht altijd met een historische opsomming, maar in dit geval betreft het een gloednieuw toernooi. Wel kan het worden gezien als de onofficiële opvolger van de ATP World Team Cup die tussen 1978 en 2012 in Düsseldorf werd gespeeld. Tussen 2012 en 2020 stond er geen soortgelijk toernooi meer op de tenniskalender.

Op 2 juli 2018 kondigde ATP-regisseur Chris Kermode aan dat hij plannen had om een nieuw tennistoernooi voor mannen te organiseren. De teams/landen die deelnemen aan de ATP Cup worden bepaald door de singles ranking van hun beste speler. In de week na de U.S. Open werden de 18 teams/landen aangekondigd, gebaseerd op de beste single-rankings. Om in aanmerking te komen moet een land tenminste drie spelers met een ATP ranking hebben, waarvan minimaal twee van hen met een single-rankings op de ATP-lijst.

Favorieten

De favorieten zijn dezelfde spelers als bij de gangbare tennistoernooien die we de afgelopen tijd hebben gehad en die er binnenkort aan zitten te komen. Dominic Thiem en Rafael Nadal zijn de meest gespeelde namen bij de ATP Cup 2020. Uiteraard is ook Novak Djokovic (ATP-2) populair bij de bookmakers en de spelers van Wedden op Sport!

Odds

Deze drie topfavorieten komen allemaal deze week in actie. Dominic Thiem (ATP-4) neemt het op tegen Diego Sebastian Schwartzman (ATP-14). Thiem zal er een hele kluif aan hebben, zo verwachten de bookies. Een zege van Thiem staat op x1,50 keer je inleg. Een stuntje van Schwartzman levert je x2,50 het ingelegde speelbedrag op.

Ook Novak Djokovic (ATP 2) wacht een zware opdracht. Hij neemt het in de komende ronde op tegen Gael Monfils (ATP 10). De bookmakers zien Djokovic wel als absolute topfavoriet: x1,21 en belonen een zege van Monfils dus mega hoog: x5,50

En de odds voor Nadal? De Spaanse nummer 1 van de wereld komt maandagavond in actie tegen de Uruguayaan Cuevas (ATP 45) en is bij de bookmakers de uitgesproken winnaar van dit potje: x1,01. De odds voor een sensatie door Cuevas lopen dan ook flink op. Gemiddeld x13,00 het aantal ingelegde euro’s als je voorspelling dat hij Nadal gaat verslaan daadwerkelijk uitkomt!

Wedden op Tennis

Als deze drie toptennissers hun partijen winnen, dan wacht er deze week een volgende ronde partij. Ook daar kan weer op gegokt worden. Bovendien kan er ook gespeeld worden op setstanden, aantal aces, lovegames en zelfs de hardste service. Ook zijn er mooie combiboosters bij de diverse bookmakers. Bijvoorbeeld: ik gok dat Nadal, Thiem en Djokovic alle drie doorgaan. Daar staat dan vervolgens weer een mooie quotering voor klaar. Check onze bookmakerspagina voor alle spelopties en doe mee met de ATP Cup 2020 en start met Wedden op Tennis!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.