Schaatsen: WK Sprint Heerenveen

Komend weekend wordt in Thialf Heerenveen het WK Sprint afgewerkt. Omdat dit WK volgt ná het WK afstanden kan dit worden gezien als het toetje van het schaatsseizoen. Een toetje smaakt altijd lekker, zeker wanneer die in een vol Thialf-stadion wordt geserveerd. Er worden weer de nodige gouden plakken van de Nederlandse schaatsers verwacht, maar ook de buitenlanders liggen op de loer van dit mooiste eremetaal!

Deelnemersveld

Zaterdag en zondag verzamelt de sprinterelite van het internationale schaatsen zich in Friesland, de bakermat van de schaatssport. Op zaterdag wordt afgetrapt met de eerste 500 meter voor dames, gevolgd door de 500 meter voor de heren. Na de kortste afstand wordt de 1000 meter voor dames verreden, waarna de mannen diezelfde afstand betwisten. Zondag volgt hetzelfde stramien, waarna de kampioenen bekend zijn.

Namens Nederland doen olympisch kampioen Kjeld Nuis, Europees kampioen Kai Verbij en Nederlands kampioen Hein Otterspeer mee bij de heren. Nuis gaf al aan op revanche te zinnen, na de diskwalificatie op het EK sprint. Nederlands kampioene Jutta Leerdam, Letitia de Jong en Sanneke de Neeling vertegenwoordigen ons land bij de dames, waarbij het meest van Leerdam verwacht mag worden.

Favorieten

Naast de Nederlanders staan er ook veel internationale toppers aan de start, al hebben sommige schaatsers ook al last van lentekriebels en hebben het seizoen reeds voor gezien gehouden. Bij de dames zal Europees kampioene Vanessa Herzog zeker meestrijden om het eremetaal, evenals de jarige Brittany Bowe (de nummer twee van 2018). Titelverdedigster Jorien ter Mors ontbreekt.

Bij de mannen is de Noor Håvard Lorentzen titelverdediger. Nuis en Verbij werden in 2018 respectievelijk tweede en derde op het WK Sprint dat toen in het Chinese Changchun werd verreden. Grootste uitdagers zullen Nao Kodaira en Pavel Kulizhnikov zijn.

Odds

Doordat er diverse afstanden gereden worden, zijn er veel mogelijkheden om een sportweddenschap te plaatsen en dat vergroot je winstkans(!) wedden op schaatswedstrijden. Er kan niet alleen op de winnaar gespeeld worden, maar ook op een baan- of wereldrecord. Als je een klein beetje verstand van schaatsen hebt, dan val je al snel in de prijzen! Schaatsen leent zich bij uitstek van live-betting. De odds worden gedurende de ritten aangepast en daardoor is het mogelijk om veel te winnen, als je op het juiste moment inzet.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.