SC Heerenveen - Ajax (KNVB Beker)

Deze week vinden de halve finales van de TOTO KNVB Beker plaats. Eén van de twee halve finalewedstrijden staat woensdagavond op het programma. In deze halve finale van de beker nemen SC Heerenveen en Ajax het tegen elkaar op. Wie zal er dit jaar in de finale van de beker staan? Drop je voorspelling via Wedden op Sport en scoor de winnende deal! 

Historie

Dit jaar zal er gelukkig in ieder geval weer een winnaar van het bekertoernooi te noteren zijn. Vorig seizoen werd de finale van het toernooi vanwege de coronacrisis net na de halve finales geschrapt, waardoor finalisten FC Utrecht en Feyenoord geen kans kregen om de beker te veroveren. Zover zal het dit jaar niet komen.

Vorig seizoen was de halve finale voor Ajax tevens het eindstation in de beker. Daarin verloren de Amsterdammers, toen nog titelverdediger, van FC Utrecht. SC Heerenveen kwam in de vorige editie niet verder dan de kwartfinale, waarin het verloor van Feyenoord.

Het laat zich makkelijk raden dat Ajax vaker de finale van de beker heeft gehaald dan SC Heerenveen. Ajax stond 25 keer in de finale, waarin het negentien keer de beker wist te veroveren. SC Heerenveen moet het daarentegen doen met drie finaleplekken: in 1993, 1997 en 2009. Alleen in dat laatste jaar wisten de Friezen de enige beker in hun historie te veroveren.

Favorieten

Op basis van dit seizoen en de historie laat het zich makkelijk raden dat Ajax favoriet is voor deze wedstrijd. De Amsterdammers staan in de Eredivisie bovenaan en zijn bovendien nog actief in de Europa League. Heerenveen vertoeft daarentegen het hele seizoen al in de middenmoot van de Eredivisie.

Dat betekent natuurlijk niet dat de Friezen kansloos zijn in de halve finale. Voor het bekertoernooi gelden nou eenmaal andere regels en het zal niet de eerste keer zijn dat de underdog er met de winst vandoor gaat. Het is voor Heerenveen bovendien dé kans om het toch wat anonieme seizoen nog wat glans te geven.

Daarvoor zal de ploeg van trainer Johnny Jansen dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan afgelopen weekend. De ploeg leed tegen PEC Zwolle een 4-1 nederlaag en kende dus een slechte generale. Jansen moet zijn ploeg op scherp zien te zetten voor woensdag en wellicht dat deze nederlaag de ogen van de ploeg heeft geopend.

Ajax kwam afgelopen week zonder kleerscheuren door. De ploeg van trainer Erik ten Hag versloeg Lille in de Europa League en kwam met een gelukkig gelijkspel tegen PSV goed weg in de competitie. De Amsterdammers oogden daarin al wat vermoeid, dus het is nog maar de vraag in hoeverre zij weer fit aan de aftrap verschijnen voor het duel met de Friezen. Ondanks de zware voorgaande week wordt Ajax gewoon als favoriet gezien tegen het thuisspelende Heerenveen.

Odds

Dat Ajax bij de online bookmakers als favoriet wordt gezien tegen Heerenveen in de beker, wordt ook duidelijk uit de pre-odds van de TOTO. Een overwinning voor de Amsterdammers levert x1,51 keer je inzet op. Ook de bookmakers hebben dus vertrouwen in een zege voor de ploeg van Erik ten Hag.

SC Heerenveen moet het doen met een quotering van x4,85 voor een overwinning. Door in te zetten op een Friese zege valt dus een behoorlijk bedrag te winnen en datzelfde geldt voor het inzetten op een gelijkspel. Immers telt de stand na negentig minuten, ongeacht wie er daarna doorgaat naar de volgende ronde. De odds voor een gelijke stand staan op x4,35.

Bij het live gokken op SC Heerenveen – Ajax zijn zelfs nog hogere bedragen te winnen. Zet je in op een zege voor de thuisploeg na het spelen van verlenging? Dan krijg je je inleg x25,50 keer uitbetaald! Een zege voor Ajax in de extra tijd levert in dat geval x8,85 op.

Wedden op Sport

Bij Wedden op Voetbal staat een overzicht van de populairste bookmakers om te wedden op diverse voetbal- en sportwedstrijden, waaronder TOTO. Maak een keuze uit dit ruime en betrouwbare aanbod om nu in te zetten op SC Heerenveen – Ajax in de halve finale van de KNVB Beker.

De wedstrijd begint woensdag om 21.00 uur. Vanaf dat tijdstip is het dus ook mogelijk om in te zetten op diverse opties met het live gokken op dit duel in de beker!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.