Ronde van Zwitserland: terugkeer Dumoulin in profpeloton

In de Ronde van Zwitserland 2021 zullen veel (Nederlandse) ogen gericht zijn op Tom Dumoulin. De renner van Jumbo Visma laste eerder dit jaar een pauze in en stopte met wielrennen. De Limburger pakt nu echter de draad weer op en start op zondag 6 juni in de Ronde van Zwitserland. Het uiteindelijke doel is: goud op de tijdrit in Tokyo. Gaat Dumoulin direct hoge ogen gooien? Voorspel en win via Wedden op Sport!

Historie Ronde van Zwitserland

De allereerste editie van de Ronde van Zwitserland vond plaats in 1933. In het begin wonnen er vooral Zwitsers. Afgelopen jaren spreken de winnaars vooral Spaans en Engels. De laatste tien jaar zagen we onder meer de Amerikaan Levi Leipheimer winnen (2011), de Portugees Rui Costa won zelfs drie keer op rij (2012, 2013, 2014), Simon Spilak (2015 en 2017), Miguel Angel Lopez, Richie Porte (2018) en Bernal

In 2020 werd de koers om bekende redenen niet verreden. De Tour du Suisse werd in 2019 gewonnen door de Colombiaan Egan Bernal de ronde op zijn naam te schrijven. Bernal won dit jaar de Giro, en dat betekent dat Bernal zijn titel niet zal verdedigen in de 2021 editie.

Favorieten Ronde van Zwitserland 2021

Bij afwezigheid van de titelverdediger hebben de online bookmakers het meeste vertrouwen in Rohan Dennis. De Australische krachtpatser werd in 2019 al tweede in de Ronde van Zwitserland en vertrek bijgevolg als kopman van INEOS. Dennis krijgt straf gezelschap aan zijn zijde, want INEOS stuurt ook Adam Yates en Richard Carapaz af naar de Tour du Suisse 2021.

Het INEOS blok zal een harde noot zijn om te kraken voor de rest van het peloton. Team Jumbo Visma gaat een poging doen. In de Nederlandse ploeg is Tom Dumoulin opgenomen. De voormalig Giro-winnaar maakte in de Ronde van Zwitserland 2021 zijn comeback na een korte rustpauze. Dumoulin krijgt met Antwan Tolhoek (onlangs nog tweede in de Ruta del Sol) en Sam Oomen twee sterke helpers mee. Oomen is overigens officieel de kopman de van Nederlandse World Tour formatie, maar als Dumoulin direct goed is zal hij toch die rol weer op zich nemen.

Het Spaanse Movistar komt met Marc Soler, BORA Hansgrohe stuurt Maximilian Schachmann naar Zwitserland en de formatie van EF Education komt met Michael Woods als kanshebber naar de Zwitserse rittenkoers.

De belangrijkste favoriet die we nog niet genoemd hebben is wereldkampioen Julian Alaphilippe. De renner van de Deceuninck Quick Step heeft echt een doel gemaakt van deze koers en wordt door veel bookmakers ook naar voren geschoven als kanshebber voor eindwinst.

Odds Ronde van Zwitserland

Bij de online bookmakers staat de naam van Richard Carapaz bovenaan. Winst van de INEOS renner levert je maximaal x4,25 keer je inleg op. Ook op Rohan Dennis – eveneens INEOS – wordt veel gespeeld. Een eindzege van hem zorgt voor een maximale bookmaker bonus van x6,00.  Fiets een hoge bookmakers bonus binnen door te spelen op Dumoulin. Wint de Nederlander deze 85e Ronde van Zwitserland dan ontvangt je x18,00 keer uw inleg.

Het speelbedrag dat u zet op wereldkampioen Julian Alaphilippe wordt x12,00 zoveel waard als hij naar de eindzege fietst. Is op zondag 13 juni Schachmann de primus, dan ontvangen wielerpunters die zijn naam doorgaven bij onze bookmakerspagina maximaal x8,00

Naast deze namen en de al genoemde favorieten is ook Mathieu Van der Poel van de partij in Zwitserland. Pakt hij de eindzege dan wordt er door bijvoorbeeld door TOTO.nl al x151,00 keer je inleg uitbetaald!

Wedden op Wielrennen

De Ronde van Zwitserland zorgt traditioneel voor mooie winnaars en daarbij ook voor veel winnaars bij de bookmakers. Wil jij ook geld verdienen aan je wielerkennis? Zet dan nu op de eind- of etappewinnaar(s) van de Ronde van Zwitserland 2021! Bij Wedden op Sport scoort je de beste odds en hoogste pre-race quoteringen dankzij onze overzichtelijke bookmakerstool.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.