Rijdt Mathieu van der Poel in Oostende naar de wereldtitel veldrijden 2021?

Zondag wordt in het Belgische Oostende het wereldkampioen veldrijden verreden. Het WK Cyclocross stond even op losse schroeven, maar de organisatie gaf maandag groen licht voor het organiseren van deze mondiale titelstrijd. Mathieu van der Poel gaat bij de bookmakers als grote favoriet van start. Thuisrijder Wout Van Aert is zijn grootste uitdager. Wie wordt er wereldkampioen veldrijden 2021?

Historie

Het is de tiende keer dat het WK Veldrijden in Oostende plaatsvindt. Het betreft de 72e editie van het wereldkampioenschap cyclocross, zoals de sport bij de Internationale Wielerunie (UCI) in de boeken staat. Er wordt gestreden voor een totaal prijzengeld van € 35.000 euro, waarvan € 5000 euro bestemd is voor de winnaar van de mannen elite.

Het eerste wereldkampioenschap veldrijden werd verreden in 1950 en kende een Frans drietal op het erepodium, met goud voor Jean Robic, zilver voor Roger Rondeaux en brons voor Pierre Jodet. Ook in 1951 en 1953 waren de Franse veldrijders dominant met drie podiumplaatsen.

Inmiddels is het veldrijden vooral een sport voor Belgen en Nederlanders geworden. De laatste zes WK’s werden verdeeld onder de lage landen: Mathieu van der Poel (2020, 2019 en 2015) en Wout Van Aert (2018, 2017 en 2016). De Tsjech Zdenek Stybar, zondag ook aanwezig in Oostende, was de laatste winnaar die niet uit de Benelux kwam.

Favoriet

Van Aert heeft bij de online bookmakers waar op veldrijden gespeeld kan worden de favorietenrol toebedeeld gekregen, maar moet toezien hoe de Nederlander Van der Poel toch weer als grootste kanshebber wordt gezien.

Het parkoers in Oostende over het zeezand is nieuw in het veldrijden. Ook Van der Poel is dit niet gewend en moet dus afwachten hoe de verhoudingen liggen. Zelf zegt hij dat het tussen hem en Van Aert gaat. De kansen zijn wat dat betreft fiftyfifty, vertelt VDP aan Sporza.

De outsiders bestaan uit: Toon Aerts, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en de Engelsman Tom Pidcock. Zdenek Stybar, in 2015 al eens winnaar van de regenboogtrui, behoort niet tot de favorieten. De renner van Deceuninck Quick Step richt zich tegenwoordig meer op het wegwielrennen. Zijn collega-wegrenner Fabio Aru behoort niet tot de Italiaanse selectie. Aru, voormalig winnaar van de Giro d’Italia ziet op het laatste moment af van deelname.

Odds

De bookmakers zijn het duidelijk met Van Aert eens en zetten MVP op pole position bij de pre-wedstrijd quoteringen. Gemiddeld is een correcte voorspelling op prolongatie van de wereldtitel door Van der Poel x1,50 keer je inzet waard. Voorspel jij dat Van Aert de nieuw wereldkampioen veldrijden wordt? Dan staat er bij TOTO.nl een uitkering van gemiddeld x3,00 je inleg voor je klaar als WVA als eerste over de meet bolt.

Speel jij liever op één van de outsiders? Dan lopen de odds snel op! Pidcock wordt als gevaarlijkste outsider gezien. Zijn pre-wedstrijd quotering staat echter al op x11,00. Toon Aerts is bij de online bookmakers al x25,00 het ingelegde speelbedrag waard en voor de Belg Iserbyt ontvang je x51,00 de inleg als jouw voorspelling op een wereldtitel voor hem uitkomt. Heb je echt lef en ga je voor een daverende verrassing? Speel dan op Zdenek Stybar: x51,00 keer je inleg!

Wedden op Veldrijden 

Hou jij van blubber, besmeurde gezichten en krachtsinspanningen door zanderige kronkelweggetjes in bos, de duinen of langs de Noordzeekust? En heb je nog nooit eerder op veldrijden gegokt? Start dan nu door een voorspelling te plaatsen via Wedden op Sport!

Echte cyclocross kenners maken grote kans op de winstbonussen die door de bookies worden uitgeloofd bij het Wedden op Veldrijden. Meer informatie nodig over het online wedden op veldrijden? Lees dan onze kennisartikelen, wedopties en goktips. Zo ga je goed voorbereid van start en kan je met een gerust hart kijken hoe de mannen zondagmiddag 15:15 uur het veld in geschoten worden!

Live gokken via je mobiel of desktop? Log dan in tijdens het WK en scoor de beste odds en deals via onze bookmakerspagina! Het WK Veldrijden 2021 voorspel je natuurlijk via Wedden op Sport.nl!

 

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.