Premier League-voetbal: topper Chelsea – Man. City zorgt voor ‘oddsfever’ bij bookmakers

De experts vallen bijna letterlijk over elkaar heen, omdat niemand lijkt te weten wie nou de favoriet is komende zondag: Chelsea als thuisspelende ploeg of toch het grote Manchester City? Over één ding zijn ze het eens: het wordt een geweldig mooie wedstrijd om een wedje op te leggen. En dat gebeurt dan ook massaal, ook in ons land. Veel Nederlanders volgen de Premier League op de voet en spelen elk weekend op een topmatch bij de Britten.

Chelsea FC

Sterkhouders bij Chelsea zijn Eden Hazard, Olivier Giroud, Alvaro Morata en natuurlijk verdediger David Luiz. The Blues zijn de nummer vier op de huidige ranglijst van de Premier League en verloren afgelopen week van The Wolves: 2-1. Eind vorige maand werd ook al verloren van Tottenham (3-1), maar daar tegenover staat een 4-0 op PAOK Saloniki in de Europa League. Feit is dat de ploeg van trainer Maurizio Sarri de afgelopen weken veel puntverlies heeft geleden en zich geen derde nederlaag in drie weken kan permitteren. En dat is geen prettig gegeven als je weet dat Manchester City op bezoek komt.

Manchester City

The Cityzens staan aan de leiding in de Premier League en pakten al 41 punten in 15 duels. Er werd pas tweemaal gelijkgespeeld en nog niet één keer verloren dit seizoen. Afgelopen dinsdag moest ook Watford eraan geloven: 1-2. Geen grootste uitslag, maar wel weer drie punten erbij. En dat is toch lekker meegenomen zo vlak voor de topper tegen Chelsea.

H2H

Het leuke aan deze wedstijd is dat die twee kanten op kan: soms wint Chelsea met gemak. Bijvoorbeeld in februari 2016. Toen werd het 5-0. En soms wordt de thuisploeg helemaal weggespeeld in eigen stadion zoals in april 2016. City kwam toen even met 0-3 winnen bij The Blues.

De laatste ontmoetingen eindigen overigens allemaal in een overwinning van de ploeg uit Manchester. De laatste twee keer dat ze naar Londen kwamen om op Stanford Bridge te spelen keerden ze met drie punten huiswaarts (respectievelijke 0-1 en 0-2) en ook in Manchester is het Chelsea dit jaar al de baas geweest: 1-0.

Pre-wedstrijdquoteringen

De odds zijn dan ook duidelijk in het voordeel van City, dat als bezoekende ploeg toch het volste vertrouwen krijgt van de bookmakers. De meeste gokkers voorspellen ook een zege voor het elftal van Josep Guardiola. Als de Spanjaard opnieuw drie punten kan bijschrijven door op Stanford Bridge te winnen, dan keren de bookies x 1,94 keer het speelgeld uit. De hoogste odd vinden we bij een thuisoverwinning van Chelsea: x 4,05. Een duidelijk gevalletje van ‘oddsfever’. Een draw tikt ook lekker aan als voorspelling: x 3,85 als het duel daadwerkelijk onbeslist eindigt.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.