Premier League voetbal: Stadsderby tussen United en City

Na het paasweekeinde is er in Manchester weinig tijd om de paashaas uit te zwaaien, want komende woensdag staat de stadsderby tussen Manchester United en Manchester City op het programma. Beide ploegen waren afgelopen week actief in de Champions League en beide werden uitgeschakeld: United verloor bij Barcelona en City won weliswaar met 4-3 van de Spurs, maar mocht op basis van het aantal uitdoelpunten toch de koffers pakken. De Premier League is dus voor allebei nu het belangrijkste en de stadsderby winnen staat voor beide elftallen ongeveer gelijk aan een kampioenschap.

Ole Gunnar Solskjær: “Geweldige week”

De Noorse succestrainer Ole Gunnar Solskjær verlengde afgelopen week zijn contract bij United en zal dus ook komend seizoen de scepter zwaaien bij de Mancunians. De uitschakeling in de Champions League heeft er niet voor gezorgd dat de pret voorbij is. Sterker nog: Solskjær heeft er zin in: “Er wacht ons een geweldige week, met de stadsderby tegen City. Daar richten we ons volledig op”, aldus de Noorse manager tegenover de verzamelde wereldpers.

“Winnen van City zeer welkom”

Winst tegen City is van cruciaal belang voor United, omdat dan Champions League-deelname voor volgend jaar zeer reëel blijft. “Als we volgend seizoen weer in de Champions League willen spelen moeten we in de top vier eindigen en dan is een zege op stadsgenoot City zeer welkom.”

Josep Guardiola: “We moeten doorgaan”

Verloor United redelijk kansloos (0-1 en 3-0) van Barcelona, City moest maar net het hoofd buigen voor Tottenham. De 5-3 in de 92e minuut door Sterling werd na een ingreep van de VAR ongeldig verklaard en zo belande heel City binnen enkele seconde van hemel in de hel: “Het doet pijn en we zijn het nog niet vergeten. Het zal tijd kosten om de pijn te verwerken, maar de spelers zullen ermee moeten omgaan. Wat we woensdag op emotioneel vlak hebben meegemaakt, is ongelooflijk. Meer dan 65.000 mensen gingen uit hun dak en een seconde later zat iedereen er helemaal doorheen”, vertelt hij op de persconferentie.

“Winst op United verzacht pijn”

Maar Guardiola beseft dat komende woensdag die herinnering weggepoetst kan worden: “Als we van United winnen en de koploper van de Premier League zijn, dan zal een groot deel van de pijn verdwenen zijn.”

Statistieken

Thuisploeg United verloor vorig jaar in eigen stadion van City: 1-2, maar wist City vervolgens in haar thuiswedstrijd pijn te doen door met 2-3 te winnen. Eerder dit seizoen ging United op bezoek bij City en toen won de ploeg van trainer Guardiola overtuigend: 3-1. De laatste keer dat United op Old Trafford wist te zegevieren tegen de stadsgenoot was in 2015 (vier jaar geleden!). de Mancunians wonnen toen met 4-2.

Quotering bij de bookmakers

De bookmakers geloven ook dit keer niet in de winstkansen van United. Dat betekent dat een gokje op de thuisploeg flink wat oplevert als ze de drie punten toch thuis weten te houden: x 5,30 keer je inleg. Spelen beide teams gelijk? Dan keren de bookies x 5,00 keer het ingelegde speelbedrag uit. Als City wint, dan kunnen spelers die een 3 hebben aangekruist x 1,52 keer de inleg op het rekening verwachten.

De stadsderby tussen Manchester United en City wordt gespeeld op woensdag 24 april om 21:00 uur op Old Trafford. Alle weddenschappen moet dus voor 20:59 uur binnen zijn.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.