Premier League: halve eindstrijd populair bij wedkantoren

De Premier League Darts nadert zijn climax en dat is te merken: nog nooit werden er zoveel weddenschappen afgesloten op dartspartijen als nu op de wedstrijden in Leeds. Het programma is dan ook om je vingers bij af te likken. Er zijn nog altijd zes kanshebbers op de eindzege, enkel Peter Wright en Michael Smith haakten af in de titelstrijd. Michael van Gerwen staat tweede achter koploper Rob Cross, dus ook MVG moet vol aan de bak aanstaande donderdag. In de First Direct Arena wordt het publiek opgewarmd met de wedstrijd tussen Gerwyn Price en Peter Wright. The Iceman – Price – is bij een nederlaag direct kansloos en zelfs een gelijkspel zorgt ervoor dat zijn winstkansen nihil worden. Mocht Price erin slagen Wright te verslaan dan is The Iceman afhankelijk van de andere uitslagen om uitzicht te houden op de eindzege.

Favorieten

De odds voor Daryl Gurney zijn een stuk gunstiger. ‘Superchin’ komt in de twee wedstrijd van de avond in actie tegen de al uitgeschakelde Smith. Voor Gurney is de opdracht simpel: winnen en dan het liefst met een betere score dan Price en Mensur Suljovic.

Die laatste krijgt onze landgenoot Michael van Gerwen als tegenstander en aangezien ook Mighty Mike moet winnen zal de Oostenrijker geen leg cadeau krijgen van de man uit Vlijmen. De zestiende speelronde zal voor Van Gerwen weleens voor doorslaggevend belang kunnen zijn, want zijn grootste concurrent Rob Cross speelt donderdag tegen James Wade. En dat is een pittige partij voor Cross. Van Gerwen en Cross staan in pole position om de eindzege te pakken. Cross kan het zich zelfs permitteren om gelijk te spelen. Een nederlaag tegen Wade zou wanneer Gurney of Suljovic (die dus tegen Van Gerwen) verliest niet eens fataal zijn, want ook dan plaatst Cross zich gewoon voor de play-offs.

Premie League of Darts

De Premier League of Darts begon op 7 februari en kent op 23 mei zijn apotheose. Met een totale prijzenpot van 850.000 euro en 250.000 voor de winnaar is het toernooi zeer prestigieus. Phil Taylor won de competitie van 2005 tot 2008, herhaalde dat in 2010 en 2012 nogmaals, maar moest daarvan de kroon overdragen aan Van Gerwen. De Brabander won voor het eerst in 2013, werd opgevolgd door Van Barneveld en in 2015 ging de prijs naar Gary Anderson. Maar daarna is het MVG dat de klok slaat: sinds 2016 is Van Gerwen ongeslagen als het gaat om de eindoverwinning in de Premier League.

Gokken op darts

Het gokken op darten is heel simpel: je kiest een winnaar en bij een zege wordt de quotering uitbetaald. Maar je kan het natuurlijk ook nog leuker en spannender maken: wie gooit de eerste 180? Wat wordt het gemiddelde? Of gok op een 9-darter! Allemaal zaken die gedurende een match meespelen en waarmee jij geld kunt verdienen. Timing is alles, kennis van de dartsport is minder van belang: immers zulke zaken gebeuren altijd onverwachts en door een persoon waar je het niet van verwacht. Uiteraard wordt er veel gespeeld op Van Gerwen, maar ook inzetten op Cross is populair bij Nederlandse gokfanaten.

Odds

De pre-wedstrijdquoteringen bij de wedstrijd Price – Wright zijn in het voordeel van de Welshmen: x 1,80 als Price wint en x 2,00 als de Schot Wright zegeviert. Cross is in zijn duel uiteraard de grote favoriet: x 1,61 als de leider in de Premier League zijn koppositie verstevigt en x 2,30 als Wade hem verslaat. De wedstrijd tussen Gurney en Smith wordt door de bookies gelijkwaardig ingeschaald: x 1,90 als één van beiden zich tot winnaar kroont.

Het zal geen verrassing zijn dat MVG bij de wedkantoren met stip op één staat: x 1,12 als Van Gerwen ook Suljovic aan de zegekar knoopt en x 6,00 (de hoogste odd in deze zestiende speelronde) hem de nek omdraait.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.