Premier League darts 2021

Deze week worden de eerste wedstrijden in de Premier League darts 2021 gespeeld. Deze dartscompetitie vindt vanwege de huidige reisbeperkingen in de wereld in blokken plaats. Waar normaal wekelijks een wedstrijd wordt gespeeld is het nu een week lang elke avond raak. Veel winstkansen dus voor mensen die een gokje willen wagen op darten! Gaat Michael van Gerwen hoge ogen gooien? Voorspel en win via Wedden op Sport!

Historie Premier League darts

De geschiedenis van de Premier League darts is kort. Pas in 2005 werd de allereerste editie georganiseerd. Phil Taylor won, zoals hij dat ook een jaar later zou doen (door Ronald Scholten te verslaan). Taylor zou het toernooi in totaal zes keer winnen.

Michael van Gerwen boekte zijn eerste Premier League zege in 2013. De darter uit het Brabantse Vlijmen deed het daarna nog viermaal (2016, 2017, 2018 en 2019). Bij winst in de 2021 editie kan hij dus zijn zesde titel pakken en daarmee op gelijke hoogte komen met Taylor.

In totaal doen er tien darters mee aan deze competitie. Deze darters worden door de PDC geselecteerd op basis van de prestaties in het jaar voorafgaand aan de Premier League of Darts. Dit jaar is Van Gerwen de enige Nederlandse deelnemer.

Favorieten

De favorieten voor winst in deze editie zijn gering. Met het uitvallen van Gerwyn Price (COVID-19) zijn er eigenlijk nog maar drie echte kanshebbers bij de online bookmakerskantoren. De bookmakers zetten Van Gerwen op één, gevolgd door Peter Wright en Gary Anderson. Titelverdediger Durrant maakt de minste kans, omdat hij hopeloos uit vorm is.

Nathan Aspinall is als finalist van 2020 een echte outsider bij de wedkantoren. Voor debutanten José de Sousa en de Belg Dimitri van den Bergh wordt er geen rode loper uitgelegd. Zij maken volgens de bookies weinig tot geen kans op succes in deze dartscompetitie.

Odds Premier League darts

De quoteringen voor de overall winst bij de Premier League darts laten zien dat Van Gerwen bij de sportsbooks nog altijd op eenzame hoogte staat. Eindwinst in de Premier League van MVG is momenteel gemiddeld x2,75 keer het ingelegde speelbedrag waard.

Bij de Nederlandse bookmaker TOTO.nl volgt Peter Wright op gepaste afstand als de nummer twee van de bookmakers ranking: x5,00. Voor de Schot Gary Anderson hebben de bookies gemiddeld een winstbonus van x11,00 je inleg over.

Opvallende naam in het geheel is Jonny Clayton. Het debuteert met een wildcard nadat Price noodgedwongen moest afzeggen wegens een positieve COVID-19 test. Clayton wordt desondanks met een pre-odd van x8,00 wel kansen toegedicht om de eindzege te veroveren.

Wedden op Darts

Bij het gokken op sportwedstrijden wordt er heel veel gespeeld op Engelse sporten, waaronder horse racing en voetbal. Maar ook darten zit de laatste jaren behoorlijk in de lift. Veel Nederlandse online gamers die sportweddenschappen afsluiten, kiezen voor een gokje op darten. De Premier League darts is een prachtig toernooi om je bankroll te verhogen. Veel wedstrijden, weinig deelnemers en hoge odds.

Dat alles resulteert in hoge winstkansen en dus wordt er regelmatig een feestje gevierd door online gamers die een winnende weddenschap hebben geplaatst. Wil jij ook een gokje wagen? Speel dan mee via Wedden op Sport, want hier vind je bij alles dartwedstrijden de hoogste odds en de beste bookmakers deals! Wedden op Darts? Ga naar Wedden op Sport.nl!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.