Premier League darts strijkt neer in Glasgow

Donderdagavond is de Premier League Darts 2019 van start gegaan in de Metro Radio Arena in Newcastle. Komende donderdag volgt speelronde twee in de SSE Hydro Arena in Glasgow. Uiteraard is titelverdediger Michael van Gerwen ook daar weer aanwezig om punten te pakken voor de play-offs. Namens Nederland doet ook Raymond van Barneveld (voor het laatst) mee bij dit invitatietoernooi over zestien wedstrijden. In maart strijkt het circus neer in Rotterdam en eind mei volgen de Play-off wedstrijden in Londen, maar dit weekend is de crème de la crème van het darten dus in Glasgow.

Michael van Gerwen weer topfavoriet

Hij wordt bijna saai, maar het is zo logisch: Michael van Gerwen is de absolute topfavoriet van dit elite-darttoernooi. Zeker nu uitdager Gary Anderson ontbreekt door een rugblessure: “Het is jammer voor de competitie en voor de fans van Anderson, die hem nu niet in actie kunnen zien. Er is in mijn ogen niemand die hem goed kan vervangen. Het belangrijkste voor hem is nu om zo snel mogelijk beter te worden. Ik ga hem zeker missen”, sprak MVG in gesprek met Live Darts TV.

“Ik voelde me niet zeker”

Mighty Mike won afgelopen donderdag zijn eerste wedstrijd van uitdager Michael Smith: 6-4 en gaat het op Valentijnsdag opnemen tegen Mensur Suljovic, wiens bijnaam ‘The Gentle’ luidt. “Het is een nieuw jaar en ik ben goed begonnen, maar donderdag tegen Van Gerwen wordt een ander verhaal. Ik moet mijn focus behouden en mijn best doen”, zegt Suljovic vooruitkijkend bij dartnieuws.com. Van Gerwen zelf vindt dat zijn niveau nog omhoog moet om er donderdag tegen Suljovic weer echt te staan: “In mijn eerste wedstrijd tegen Smith had ik nog een paar ‘boutlegs’ er tussen zitten. Ik voelde me niet helemaal zeker en dat mag mij niet overkomen”, vertelt de Brabantse nummer één van de wereld bij RTL-7.

“Als je te graag wilt, lukt het niet”

Komende donderdag moet dat dus beter gaan: “Je wilt natuurlijk altijd beter. Maar als je te graag wilt, dan lukt het vaak niet. Dat kan iedere darter beamen”, is hij kritisch op zichzelf in de bespiegelingen voorafgaand aan de speelronde twee.

Odds

De bookmakers denken dat Mighty Mike zich niet zoveel zorgen hoeft te maken. De pre-wedstrijdquoteringen zijn duidelijk in zijn voordeel. Wint MVG donderdag dan kunnen spelers op de darttopper uit Vlijmen x 1,36 keer hun inleg retour verwachten. Een puntendeling (6-6) levert bij de bookies een stuk meer op: x 6,00. De hoogste odd is echter weggelegd voor een stunt van Suljovic. Winst van Oostenrijkse nummer van de plaatsingslijst betekent voor spelers op die uitslag een knaller van een bonus: x 6,50 keer de inleg!

Overige duels

Behalve Van Gerwen – Suljovic valt er donderdag nog veel meer te genieten in Glasgow. Spelen op Peter Wright is bijvoorbeeld heel aantrekkelijk. Wint de kleurrijke darter met bijpassende hanenkam van Michael Smith, dan keren de wedkantoren x 2,75 het inlegde speelbedrag uit. Wint Smith deze twee speelronde in de Premier League wel, dan kunnen spelers op deze uitslag rekenen op x 2,21 hun inleg retour. De knaller odd zit hier bij een gelijkspel: x 4,20.

Rob Cross (als tweede geplaatst) begon de Premier League met een gelijkspel en zal tegen James Wade proberen beter te doen. Als Cross daarin slaagt, krijgen spelers op een zege van hem x 2,14 keer hun inleg uitgekeerd. Wint Wade? Dan bedraagt de odd in het 1X2 spelsysteem x 2,85. Ook hier zorgt een draw voor de hoogste uitkering: x 4,25.

Barney

Uiteraard treedt ook Raymond van Barneveld weer aan in Glasgow. In zijn laatste seizoen als professioneel darter wil hij tonen nog altijd wereldtop te zijn. Winst op Garwyn Price (7) is dan eigenlijk een must. De odds voor een Barney-victorie staan op x 2,75 en dat terwijl RVB met zijn 28ste plaats de laagst geklasseerde speler is die meedoet aan de Premier League of Darts.

Tot slot is er de wedstrijd tussen de Daryl Gurney en Glen Durrant. De odds zijn hier ook mooi verdeeld: x 2,45 als Gurney wint en x 2,45 als Durrant wint. Als dit duel onbeslist eindigt (6-6), dan komen de bookies met x 4,05 keer je inleg over de brug.

Tijdschema voor Premier League darts

Komende donderdag is Wright – Smith de openingsmatch. Zij gooien de eerste pijlen vanaf de ocky in Glasgow om 20:10 uur. Daarna volgt de partij tussen Cross en Wade, gevolgd door Van Barneveld – Price. De pijltjes van Gurney en Durrant vliegen naar het bord, vlak voordat het toetje tussen Van Gerwen en Suljovic begint. MVG begint op donderdag 14 februari rond 22:50 uur aan zijn tweede duel in Premier League of Darts.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.