Premier League darts: eerste ronde na Judgement Night

Komende donderdag beginnen de overgebleven acht darters aan de tiende speelronde van de Premier League of Darts. Na de wedstrijden in Ahoy Rotterdam – Judgement Night – plaatsten de beste acht geklasseerde darters zich voor deze ronden. De eerste vindt plaats in het Ierse Belfast en levert direct een aantal zeer interessante partijen op. Na zestien speelronden gaan de beste vier darters door naar de play-offs die op 23 mei in Londen worden afgewerkt.

Het format is na Rotterdam gewijzigd, want na Judgement Night wordt er niet gespeeld om twaalf maar om veertien gewonnen legs. Bij een overwinning krijgt een speler twee punten, bij een gelijkspel één. Verlies je, dan krijg je uiteraard geen enkel punt. Vanaf de halve finales wordt het format nogmaals aangepast, dan wordt er gespeeld over de best of 19 legs. In de finale is het zelfs best of 21.

Toernooigemiddelden

Komende donderdag zal het dus gewoon nog om best of 14 gaan. De beste papieren zijn voorlopig voor James Wade. Hij heeft na de negende speelronde van de Premier League Darts het hoogste toernooigemiddelde van het deelnemersveld. ‘The Machine’ heeft een gemiddelde van 100.88 staan. Naast Wade heeft ook Michael van Gerwen (100.22) een toernooigemiddelde van boven de honderd. Rob Cross zit net onder deze grens met 99.66. Van Gerwen gaat wel aan de leiding van de competitie met dertien punten. De 29-jarige Brabander die dit toernooi de afgelopen drie jaar op zijn naam wist te schrijven houdt Rob Cross voorlopig op legsaldo achter zich. Gerwyn Price heeft de meeste keren 180 gegooid: al 33 keer! De reeds gedegradeerde Raymond van Barneveld heeft met een 170 check-out de hoogste finish van het toernooi op zijn naam staan.

Hoogste odds bij verlies Van Gerwen

MVG zal donderdagavond het sluitstuk vormen van de tiende speelronde als de darter uit Vlijmen het opneemt tegen Gerwyn Price, die dus vaak de maximale score gooit. De bookmakers keren x 1,30 keer je inleg uit als Mighty Mike wint. Pakt Price (nummer zeven op de wereldranglijst) de zege door te stunten in Belfast? Dan kunnen spelers hierop x 7,00 het ingelegde speelbedrag verwachten. Dit is gelijk de hoogste odd van deze speelronde in de Premier League of Darts 2019.

Overige quoteringen

De overige drie duels van donderdagavond zijn Mensur Suljovic – James Wade, Michael Smith – Peter Wright en Rob Cross tegen Daryl Gurney. Vooral die laatste in pikant: Cross staat tweede op de wereldranglijst, Gurney derde. De bookies zijn dan ook voorzichtig bij de odds: x 1,72 als Cross wint en x 2,00 als Gurney de pijltjes het beste in het bord weet te gooien.

De odds bij Suljovic – Wade zijn ook voorzichtig: x 1,80 bij winst van de Oostenrijkse nummer acht van de wereld en x 1,90 als Wade de meeste legs weet te winnen. Tot slot: Smith – Wright. Die andere ‘Michael’ staat zesde op de wereldranglijst, terwijl de Schot Wright – met kleurrijke hanenkam en bijpassende outfit – vijfde is. Toch is Smith favoriet bij de bookmakers: x 1,73 voor winst van Smith tegenover een x 2,00 quotering bij een overwinning van Wright.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.