Darten: Michael van Gerwen favoriet in Premier League darts 2022

Op maandag 13 juni worden de halve finales van de Premier League darts gespeeld. Wie plaatst zich voor de eindstrijd en mag zich vervolgens winnaar noemen van deze belangrijkste dartscompetitie ter wereld? De bookmakers kiezen voor Michael van Gerwen. Op wie zet jij je geld? Voorspel de Premier League darts 2022 via Wedden op Sport en win!

Historie Premier League darts

De Premier League darts werden in 2005 voor het eerst georganiseerd. Wereldtopper Phil Taylor won de eerste vier edities waardoor het toernooi direct veel uitstraling kreeg. Toen Michael van Gerwen in 2013 als eerste Nederlander deze competitie won, ging het ook bij Nederlandse Sportgokkers leven.

Er werden steeds meer weddenschappen geplaatst en vaak werd er voor Van Gerwen als winnaar gekozen. Veel dartpunters hebben toen goud geld verdiend aan MVG, want de Nederlander won de Premier League darts maar liefst vijf keer. Tussen 2016 en 2019 zelfs vier keer op rij. Vorig jaar kwam Mighty Mike er niet aan te pas en ging de zege naar Jonny Clayton die daardoor de titelverdediger is.

Favoriet Premier League darts 2022

De online bookmakers hebben Van Gerwen als favoriet aangewezen. De Nederlander was hoogstpersoonlijk verantwoord voor het uitschakelen van Peter Wright en omdat ook mannen als Gerwyn Price niet bij de laatste vier zitten, zijn de winstkansen voor MVG bijzonder hoog.

Jonny Clayton is de andere favoriet bij de bookies. De darter uit Wales won in 2021 en is ook dit jaar goed op dreef. In de halve finale treft hij Joe Cullen en heeft daarmee in principe de zwakste broeder van de halve eindstrijd geloot. Van Gerwen treft Wade, die in 2009 de Premier League darts wist te winnen.

Odds Premier League darts 2022

De odds voor winst van Van Gerwen liggen in de pre-fase op een maximum van x1,36 keer het ingelegde speelbedrag. Als Wade MVG uit de finale weet te houden, dan levert dat maximaal x3,10 keer je inleg op.

Inzetten op de andere halve finale tussen Clayton en Cullen is ook aantrekkelijk. Een zege van favoriet Clayton zorgt voor een bookmakersbonus van maximaal x1,44 keer je inlegbedrag en winst van Cullen zelfs voor x2,75 keer het ingelegde speelbedrag.

Eindwinst van Van Gerwen staat bij de outright odds op een maximale winstbonus van x2,50 en bij een eindzege van Clayton wordt maximaal x2,75 keer het wedbedrag uitbetaald aan sportgokkers die dit goed wisten te voorspellen.

Wedden op Darts

Het online Wedden op Darts maakt het volgen van dartwedstrijden, toernooien en competities als de Premier League een stuk spannender. Check voordat je met echt geld gaat spelen wel goed alle voorwaarden en lees op Wedden op Sport de bookmakersreviews om er zeker van te zijn dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Zet tijdig in om de pre-odds te scoren, want de wedstrijden in de play-offs van de Premier League beginnen al op maandag 13 juni om 20:00 uur. Gooi jij de winnende weddenschap in het bookmakers dartbord?

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.