Premier League darts 2020 van start met topquoteringen

De Unibet Premier League Darts 2020 wordt de zestiende editie van het jaarlijkse dartstoernooi georganiseerd door de PDC. Het toernooi begint op 6 februari en de finale zal plaatsvinden op 21 mei 2019. Komende donderdag strijkt het dartscircus neer in Aberdeen om in de P&J Arena de eerste dartspijlen van dit Premier League seizoen richting het dartbord te gooien. De bookmakers in Engeland smullen van dit soort competities en zorgen daarmee voor hoge odds bij alle wedkantoren! Wedden op Sport biedt jou de kans om mee te spelen en mooie geldprijzen in de wacht te slepen.

Historie

Hoewel het toernooi pas vijftien keer is gehouden staat het bol van de tradities: zo start de Premier League Darts altijd op de eerste donderdag in februari en kent het met 825.000 pond gedoteerde toernooi zestien speelronden die gehouden worden op verschillende locaties verspreid over meerdere landen. Ook in Nederland (Rotterdam) wordt een speelronde afgewerkt.

Opmerkelijk feit: tijdens de editie van 2018 werd er een speelronde afgelast. De vijfde ronde in het Engelse Exeter kon niet doorgaan vanwege het winterse weer. Hevige sneeuwval en storm op 1 maart 2018 zorgde dat het te gevaarlijk was om naar de Westpoint Arena af te reizen. Deze avond werd op 5 april 2018 alsnog gespeeld in de Echo Arena in Liverpool en werd de Jugdement Night. Daarnaast werden er twee speelrondes gespeeld in de Ahoy in Rotterdam om het aantal speelrondes tussen Judgement Night en de finale gelijk te houden.

De titelverdediger van het toernooi is onze eigen Michael van Gerwen. De geweldenaar uit Vlijmen won in 2019 zijn vierde Premier League-titel door Rob Cross in de finale overtuigend met 11–5 van het bord te gooien.

Favorieten

Deelnemers aan deze competitie zijn de top vier van de PDC Order of Merit aangevuld met zes spelers die worden aangewezen/uitgenodigd. In de eerste fase van de competitie spelen alle tien deelnemers eenmaal tegen elkaar en gaat het om een best of 12 legs.

Uiteraard is Van Gerwen bij alle volgers en bookies weer de absolute favoriet voor eindwinst. Maar we zien ook een sterke opmars van Peter Wright. En laat dat nou de eerste tegenstander zijn van MVG op het toernooi in Aberdeen. Het wordt komende donderdag dus direct smullen geblazen!

Gerwyn Price is als derde geplaatst en Rob Cross is de nummer vier van de Order of Merit. Michael Smith, Gary Anderson, Daryl Gurney, Nathan Aspinall en Glen Durrant maken het deelnemersveld compleet. Geen van deze vijf darters wordt tot de favorieten voor eindwinst gerekend in de deze eerste Premier Leaguewedstrijden. Er worden donderdag nog geen duels door Challengers – onder meer Fallon Sherrock, Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena – gespeeld. Er kan dus alleen gegokt worden op de crème de la crème uit de dartsport.

Odds

Even na acht uur opent Michael Smith het Premier League of Darts seizoen met zijn partij tegen Glen Durrant. De bookmakers betalen x1,80 keer je inleg uit als Smith wint en x2,00 het ingelegde speelbedrag als Durrant met de zege aan de haal gaat.

De tweede partij is de confrontatie tussen Gary Anderson en Daryl Gurney. Anderson is de nummer zes van de wereld en Gurney de nummer 7. De bookies zien echter Anderson de meeste dubbels raken, dus zijn odd staat op x1,72.

Vervolgens is het tijd voor het hoofdgerecht van de avond: Van Gerwen – Wright. Naar verwachting zal de Nederlander rond half tien zijn opwachting maken te regerend wereldkampioen ‘Snakebite’. De quotering voor Van Gerwen ligt hoger dan gebruikelijk: x1,40. Kennelijk wordt er een pittige tegenstand van Wright verwacht bij de wedkantoren. Mocht Wright erin slagen (weer) te winnen van Mighty Mike, dan keren de bookmakers die zijn aangesloten bij Wedden op Sport gemiddeld x3,00 je inleg uit als je hier vooraf op gespeeld hebt.

Na deze absolute kraker is het de beurt aan Aspinall en Henderson. Aspinall is met een odd van x1,44 duidelijk favoriet. Henderson zijn quotering bedraagt momenteel x2,75.

Tot slot de wedstrijd tussen Gerwyn Price en Rob Cross. Price is de man in de vorm, dus zijn odd ligt lager (x1,66) dan die van Cross (x2,20). Dat maakt ook deze pot interessant om op in te zetten!

Wedden op Darts

Het meespelen bij dartwedstrijden is bijzonder leuk en spannend. Vooral omdat er in legs (en niet in sets) wordt gespeeld kan het bijzonder snel gaan. De odds verspringen continu. Als je meespeelt via Wedden op Sport dan pak je altijd de meest gunstige odd voor de speler waar jij je geld opzet! Wedden op Darts biedt bovendien meerdere spelopties: eindwinnaar per ronde, maar ook op statistieken als aantal 180’s, 9-darter ja of nee en wie wint de eerste set kan gespeeld wordt. Er ligt dus achter elke hoek een mooi geldbedrag te wachten voor diegenen die zich als dartbaas opwerpt in zijn of haar voorspellingen! Word jij de nieuwe dartskoning(in) van Wedden op Sport?

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.