Plaats nu je weddenschap voor de topper tussen PSV Eindhoven en AZ Alkmaar!

Woensdagavond is het weer feest in de Eredivisie! Na de spetterende topper tussen Ajax en PSV is het woensdag 13 januari tijd voor PSV – AZ! Deze tweede topper van 2021 is na de puntendeling tussen Ajax en PSV extra spannend. PSV moet winnen om in het spoor van Ajax te blijven en AZ mag geen punten meer verspelen als het nog aanspraak wil maken op de titel. Met het oog op Ajax – Feyenoord van komend weekeinde kan de winnaar van PSV – AZ weleens de lachende derde worden. Speel mee via Wedden op Sport en win ook! 

Historie

De wedstrijden tussen PSV en AZ zijn historische gezien bijna altijd een prooi voor de ploeg uit Eindhoven. AZ heeft in de afgelopen twintig jaar slechts drie keer gewonnen in het Philips Stadion aan de Mathildestraat in Eindhoven.

De derde zege werd in het niet afgemaakte seizoen 2019 – 2020 geboekt. AZ won dat duel ook niet zomaar: De Alkmaarders waren oppermachtig. De 0-4 eindstand was nog laag gezien het aantal kansen dat AZ in die wedstrijd kreeg.

AZ wint dus niet vaak, maar als ze winnen gaat dat wel gepaard met veel doelpunten. De zege in 2007 was met 2-3 ook al doelpuntrijk. De derde overwinning die AZ op PSV wist te boeken in dit nieuwe millennium is de uitzondering die de regel moet bevestigen, want dat duel eindigde op 27 september 2003 in 0-1.

Favorieten

Maar het PSV van vorig seizoen is niet meer het PSV van dit seizoen. De ploeg onder leiding van de Duitse trainer Roger Schmidt maakte tegen Ajax indruk door een bliksemstart, sterk aanvalsspel en een compacte verdediging. Echter, zoals wel vaker dit seizoen, ging het in de tweede helft minder goed. De 2-2 eindstand was dan ook terecht en zal AZ ook hoop geven voor woensdag. Zeker als er bij de thee een tussenstand op het bord staat dat AZ moed kan geven.

PSV behoort bij de bookmakers tot de favorieten voor de titel en AZ staat daarop inmiddels zelfs lager dan Vitesse. Die lijn wordt ook doorgetrokken bij de favorietenrol voor deze topper. Bij TOTO.nl wordt stevig gespeculeerd op een driepunter van de thuisploeg, hetgeen betekent dat een overwinning van AZ voor een flinke winstbonus zorgt!

Odds

Als je gaat spelen via het 1×2 spelsysteem, het systeem waarin je de winnaar voorspelt, dan liggen de winstkansen volgens de online bookmakers dus het hoogste bij een weddenschap op PSV. De gemiddelde uitbetalingsbonus die ze daaraan koppelen ligt op x1,80 keer het ingelegde aantal euro’s.

Speel je op AZ? Dan zijn de winstkansen volgens de bookies lager, maar de potentiële winstbonus is dan juist een stuk hoger. Een winnende weddenschap op de bezoekers levert je bijna vier je inleg op. De gemiddelde pre-odds bij een correcte voorspelling op een zege voor AZ staat bij Koning TOTO op x3,75!

Daarmee hebben we de hoogste odd nog niet gehad, want die wordt uitgekeerd als beide ploegen de punten delen. Dit gebeurde overigens voor het laatst in 2009. Toen werd het 1-1. Eindigt de topper van woensdag wederom in een gelijkspel, dan kunnen spelers die hierop hebben ingezet een bonus van x3,85 keer hun inzet tegemoetzien!

Wedden op Eredivisie voetbal

De maand januari is een uitstekende maand om te gaan Wedden op Voetbal in de Nederlandse Eredivisie. Er worden wekelijks één of meerdere toppers afgewerkt. De bookmakers lokken je maar wat graag naar hun website om op de topduels te gokken.

Wedden op Sport heeft al die aanbiedingen voor je verzameld. Zo kan jij de beste deal scoren en winnen met een correcte voorspelling op PSV – AZ!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.