PDC Summer Series 2020: wereldtoppers voor het eerst weer in actie

Voor het eerst sinds het stopzetten van alle dartstoernooien worden er weer pijltjes gegooid. Komende dagen zullen alle wereldtoppers acte de preseance geven tijdens de Summer Series 2020. Plaats van handeling is Milton Keynes (Engeland). Die locatie is ruim van opzet, waardoor aan alle regels kan worden voldaan en bovendien is de zaal gesitueerd naast een hotel. Hierdoor is het mogelijk om spelers, officials, beveiligers en productiemedewerkers gedurende het gehele toernooi in een bubbel te houden. De finale wordt zondag gespeeld, uiteraard zijn er de hele week geen toeschouwers aanwezig. 

Historie

Vanwege de COVID-19-pandemie werd een aanzienlijk aantal dartsevenementen uitgesteld, waaronder alle wedstrijden van half maart tot eind juni. De PDC organiseert vanaf 8 juli voor het eerst sinds die drooglegging weer een toernooi: De Summer Series, vijf evenementen in de Marshall Arena, Milton Keynes. Deze evenementen worden de “PDC Summer Series” genoemd, met als doel deze te rangschikken afhankelijk van de bruikbaarheid van niet-Britse spelers die naar evenementen reizen vanwege quarantainebeperkingen. In de Summer Series worden alle vijf eendaagse Players Championship-evenementen gespeeld achter gesloten deuren.

Zoals bij alle 2020 Players Championship-evenementen, zal het prijzengeld £ 75.000 pond per dag bedragen, waarbij alle winsten meetellen voor de relevante PDC Orders of Merit. Dag één begint om 13:00 uur. De wedstrijden in de volgende dagen beginnen telkens om 12:00 uur. Games zijn de beste van 11 legs tot en met de kwartfinales, waarbij de halve finale de beste is van 13 legs en de finale de beste van 15 legs. Live statistieken kunnen worden gevolgd via DartConnect.

Favorieten

Van de 128 tourkaarthouders zijn er 117 aanwezig in Milton Keynes. Aangevuld met elf Challenge Tour-spelers. Michael van Gerwen is als eerst geplaatst en daarmee gelijk de topfavoriet. Andere kanshebbers volgens de bookmakers zijn: Peter Wright en Gerwyn Price. De resultaten tellen mee voor de diverse rankings, waardoor spelers zich op het laatste moment nog kunnen plaatsen voor de World Matchplay eind deze maand. Hier mogen de beste 32 spelers in de Order of Merit aan meedoen. Onze landgenoot is momenteel 33e op die lijst en zal dus alle belang hebben bij een goed resultaat in deze Summer Series. Ook Luke Humphries en Kim Huybrechts (Bel) zullen hoge ogen willen gooien. Zij staan respectievelijk 34e en 35e.

Bij Wedden op Sport kijken we ook met een schuin oog naar Rob Cross (4e geplaatst) en Michael Smith (vijfde op de wereldranglijst). Samen met Nathan Aspinall (6e) vormen zij de kopgroep van deze PDC Summer Series 2020.

Odds

Als Michael van Gerwen direct bij de herstart van het dartseizoen de winnende pijl weet te gooien in de finale zondag, dan ontvangen spelers die bij TOTO op Mighty Mike hebben gegokt: x4,00 keer hun inleg retour. Een toernooizege van Peter Wright levert je x7,00 keer het ingelegde speelbedrag op.

Gaat Price er met de bloemen vandoor in Milton Keynes? Dan kan jij flink wat bosjes bloemen voor jezelf kopen: x9,00 je inleg wordt dan uitbetaald door de bookies. De quotering voor eindwinst van Aspinall staat bij de TOTO momenteel op x12,00 je inleg. Kies je liever voor een echte outsider, zoals Gary Anderson, dan geldt er een gemiddelde pre-wedstrijdquotering van x13,00 je inleg. Smith heeft een gemiddelde odd van x17,00 en Glen Durrant x21,00. Check alle actuele odds op onze bookmakerspagina!

Wedden op Darts

Bij deze PDC Summer Series hoeven de spelers geen mondkapje te dragen tijdens de wedstrijden, maar moeten wel minimaal 1 meter afstand van elkaar houden. Daarvoor zijn er looproutes, een wachtplek voor als de tegenstander aan het gooien is en er is voor iedereen een eigen tafeltje waar ze hun bezittingen op kunnen leggen. Er zijn ook geen ‘schrijvers’ aanwezig om de scores bij te houden, dit moeten de spelers zelf doen. Een uniek toernooi, met unieke odds en combideals. Zet in per wedstrijd of ga voor de ultieme winst door de eindwinnaar te voorspellen. Alles kan bij Wedden op Sport, dus slijp je pijlen en gooi raak!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.