PDC Home Tour: de tweede ronde

Nadat er wekenlang gespeeld is in diverse groepen gaat volgende week eindelijk de tweede fase van de PDC Home Tour van start. Deze tweede ronde bestaat uit acht groepen van ieder vier darters, met telkens minimaal één grote naam in de poule. Wereldkampioen Peter Wright bijt dinsdag de spits af. Wedden op Sport heeft nu al alle odds voor de komende partijen voor je!

Historie

De PDC Home Tour is een nieuw evenement dat is opgezet vanwege de afgelasting van alle grote toernooien totdat het coronavirus geen bedreiging meer vormt voor de darters én het publiek. Vanuit de eigen woonkamer, slaapkamer of garage spelen de beste darters ter wereld om de eer tegen elkaar. Er zijn wel enkele eisen verbonden aan deelname: goede wifi-verbinding en stilte. Die laatste eis was te veel voor Michael van Gerwen, die met een pasgeboren baby en honden geen rustig plekje kon vinden om zijn dartpijlen thuis te gooien. Gary Anderson kampte lange tijd met een slechte wifi-verbinding, maar kon vorige week op het laatste moment alsnog aanhaken.

Favorieten

Uiteraard is Wright als wereldkampioen en hoogst geplaatste deelnemer de absolute topfavoriet voor eindwinst in deze Home Tour. Maar ook Rob Cross, Glen Durrant en Nathan Aspinall worden veelvuldig gespeeld bij de bookmakers. Van de Nederlanders is Jelle Klaasen volgens de bookies het meest kansrijk. Klaasen zit echter wel bij Wright in de poule.

Naast deze namen wordt er door TOTO.nl ook veel verwacht van Steve Bunting, Gary Anderson, Jonny Clayton en Chris Dobey. Niet geheel toevallig zijn dit ook de namen die we tegenkomen in de top van de Order of Merit, de wereldranglijst bij het darten.

Odds

In groep 1 start Wright dinsdagavond met zijn drie partijen. Na de openingswedstrijd tegen Ryan Murray en de tweede partij van de avond tegen Cristo Reyes (45e op de wereldranglijst) is het tijd voor de confrontatie met Jelle Klaasen. Onze landgenoot is momenteel de nummer 48 in de Order of Merit en dus de underdog in dit slotduel van dinsdag. Weet de Nederlander toch de winst te pakken, dan keert TOTO.nl gemiddeld x3,10 keer je inleg uit! Een zege van Snakebite zorgt voor een uitkering van x1,32 keer het inlegde aantal euro’s.

Op woensdag is het tijd voor Steve Bunting en Glen Durrant om de pijlen te slijpen. Bunting is zeventiende in de Order of Merit en Durrant vinden we terug op een 19e positie. In het onderlinge treffen is Durrant volgens de bookmakers echter de absolute favoriet: x1,44 keer je inleg tegenover x2,61 keer het ingelegde speelbedrag als Bunting zegeviert.

Donderdagavond mag Anderson zijn nieuwe wifi-verbinding weer tonen aan de wereld als hij in actie komt in de groep 3. De laatste wedstrijd van de avond, die rond 23:00 uur zal beginnen, is de mooiste: Jamie Lewis (60e op de wereldranglijst) zal dan een poging doen Anderson van het bord te gooien. De Schot is momenteel de nummer 9 van de wereld en is bij TOTO.nl dan ook de favoriet voor winst in deze poule. Een overwinning Lewis levert je x1,31 je inleg op. Zet je in op een winning dart van Lewis, dan zorgt dat voor een uitbetaling van x3,15 keer het aantal ingezette euro’s!

In Groep 4 zien we naast de toppers Dave Chisnall en Darren Webster ook onze landgenoot Geert Nentjes in actie komen. Vanuit zijn woonplaats Urk zal hij proberen de Engelse toppers het moeilijk te gaan maken. Bij de bookmakers is de als nummer 71 geplaatste Nederlander geen favoriet, maar wél een outsider getuige de pre-wedstrijdquoteringen. In de partij tegen Webster staat Nentjes op x2,10 gequoteerd. Terwijl een zege van Webster op x1,66 staat. De odds lopen wat verder op als Nentjes tegen Chisnall (nummer 11 van de wereld speelt): x1,25 bij een overwinning van Chisnall en x3,50 als het Urker darttalent aan het langste eind trekt.

Rob Cross is de absolute topper van groep 5. De wereldkampioen van 2018 speelt tegen de Zweed Larsson, zijn landgenoot Searle en Woodhouse, eveneens afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De laatste pot wordt waarschijnlijk ook de lastigste voor Cross. De bookmakers verwachten echter wél dat Cross (vierde in de Order of Merit) ook van Woodhouse (57e op de wereldranglijst) gaat winnen.

Groep 6 ontbeert een absolute eindbaas, dus liggen de kaarten daar volledig open. Joe Cullen (16e van de wereld) is favoriet, Chris Dobey (nummer 20) is een regelrechte outsider. Met beiden dient onze landgenoot Martijn Kleermaker af te rekenen.

Op 1 juni worden de coronamaatregelen in Nederland verder versoepeld, maar Aspinall zal op die dag nog ‘gewoon’ vanuit huis zijn pijltjes in het bord werpen. De Britse nummer 7 in de Order of Merit verwacht vooral tegenstand van zijn landgenoot Jamie Hughes (41e). De bookmakers denken echter dat Aspinall groep 7 met twee vingers in de neus gaat winnen.

De laatste groep zal naar verwachting gedomineerd worden door de Duitse darter Hopp (de nummer 23 van de wereld) en Clayton (nummer 15). Voor Scott Waites (102e) en Carl Wilkinson (89e) is het hopen op een stuntje. De quoteringen voor deze wedstrijden zijn nog niet vastgesteld, dus houd deze website goed in de gaten voor de beste odds tijdens deze PDC Home Tour 2020!

Wedden op Darts

Het Wedden op Darts is in deze coronatijd zonder grote sportevenementen enorm populair. Dagelijks spelen vele dartsfans uit Nederland mee met de PDC Home Tour wedstrijden. Vaak wordt ook de juiste winnaar voorspeld en dat betekent dat er een klein feestje, op anderhalve meter, gevierd kan worden bij de spelers die goed hebben gegokt via Wedden op Sport.nl! Want wij hebben altijd de hoogste odds en beste deals voor je klaarstaan, zodat jouw kennis van darten ook echt geld op kan leveren. Doe dus ook mee en laat vandaag nog je voorspellingen achter voor de tweede ronde van de PDC Home Tour 2020!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.