Paardensport: Spring- en dressuurruiters strijken neer in Den Bosch

De crème de la crème van de dressuur- en springsport is komend weekend in Brabant te vinden. In de Brabanthallen in Den Bosch wordt de Dutch Masters verreden, onderdeel van de Rolex Grand Slam of Show. Daarmee is deze Nederlandse wedstrijd één van de vier absolute topevenementen in de paardensport. Alleen CHI Geneve, CSIO Spruce Meadows Masters en de CHIO Aken vallen – net als de Dutch Masters – in deze hoogste categorie.

Deelnemerslijst springwedstrijd

Op de deelnemerslijst van de International Jumping CSI5 vinden we tal van grote namen, waaronder de Duitser Ludger Beerbaum, de Fransman Kevin Staut, de Belgen Nicola en OIivier Philippaerts, De Zwitser Steve Guerdat en onze landgenoten Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder. Uiteraard doen er nog meer landgenoten mee, maar dit zijn de grootste namen in Den Bosch. De volledige deelnemerslijst is overigens te bekijken via: Hippobase.

Topfavorieten

De winnaar van Indoor Brabant in 2018 is de Belg Niels Bruynseels op zijn paard Gancia de Muze. Bruynseels doet ook dit jaar weer mee en is gelijk topfavoriet voor de eindzege komende zondag. Marcus Ehning (Duitsland) streek vorig jaar ruim 160.000 euro op door als tweede te eindigen op zijn paard Cornado NRW. Ehning komt dus graag terug naar Den Bosch en zal ook dit weekend weer tot de favorieten behoren. De Nederlander Harrie Smolders werd afgelopen jaar keurig derde. Ook Smolders geeft de komende dagen weer acte de preseance in de Brabant- en Peelhallen.

Deelnemers dressuurwedstrijd

Aan de dressuurwedstrijd nemen ook alle wereldtoppers deel. Vorig jaar schreef Isabell Werth de FEI World Cup dressuur in Den Bosch op haar naam: score 87,405. Onze landgenoot Edward Gal eindigde als tweede, vlak voor de Nederlandse Madeleine Witte-Vrees.

Favorieten

De Top-3 van 2018 is zaterdag ook weer te zien in Den Bosch. Grootste uitdagers zijn: Benjamin Werndl (Dui) op Daily Mirror, Adelinde Cornelissen met Zephyr (Ned), Hans Peter Minderhoud (Ned) die op Glock’s Dream Boy N.O.P. rijdt en de Brit Richard Davison op Bubbingh.

Speelstrategie

Paardensport is uitstekende sport om live op te gokken. Strafpunten voor het laten vallen van balken en tijdstraffen zorgen voor enerverende ritten tijdens het springconcours. Bij een gelijke stand volgt er een barrage, waarin alles weer van voor af aan begint. Hoe eerder jij de winnaar goed weet te voorspellen, hoe hoger de uitkering. Juryleden bepalen op drie verschillende onderdelen wie er gaat winnen bij de dressuurwedstrijden. Het blijft dus spannend tot de laatste deelnemer welke score goed is voor goud. Als je dus speelt op de wedstrijden in Den Bosch moet je de totale finale volgen om te weten of je goed hebt gegokt, maar dan ben je ook spekkoper als de naam die jij hebt aangekruist als winnaar wordt aangewezen.

Verrassingen

Naast live-betting is het ook mogelijk om vooraf al te spelen op de winnaar, een puntentotaal of een podiumplek voor een bepaalde combinatie (ruiter en paard). Kijk op de bookmakerspagina van Wedden op Sport om te kijken welke odds passen bij de voorspelling die jij wilt doen. Kennis van paardensport is daarbij handig, maar niet strikt noodzakelijk. Vaak winnen er combinaties die vooraf niet als favoriet waren aangestipt en dat levert uiteraard mooie kansen op voor spelers op de paardensportevents!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.