Oranje op EURO2020: Nederland - Oostenrijk

Na de 3-2 zege op Oekraïne wacht het Nederlands elftal komende donderdag alweer de tweede wedstrijd op dit EK voetbal. In de Johan Cruijff Arena speelt het tegen Oostenrijk. Die formatie won haar eerste duel zondagavond ook door Noord-Macedonië met 3-1 opzij te zetten. Voorspel de uitslag van Nederland – Oostenrijk via Wedden op Sport en win fraaie bookmaker bonussen!

Historie Nederland – Oostenrijk

Het wordt de twaalfde ontmoeting tussen beide voetballanden. De eerste vond plaats in 1912, ruim honderd jaar geleden! Tijdens de kwartfinales van het olympische voetbaltoernooi versloeg Oranje de Oostenrijkse ploeg met 3-1.

In 1957 volgde er een WK kwalificatie duel tussen beide landen. Oostenrijk won haar thuiswedstrijd met 3-2, terwijl Nederland in haar thuisduel niet verder kwam dan 0-0. In 1978 werd die negatieve statistiek in één klap weggepoetst dankzij een 5-1 overwinning op Oostenrijk in de 2e ronde van het WK 1978.

In het seizoen ’84 – ’85 ging het echter weer mis in de WK kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk. Nederland verloor het uitduel met 1-0 en speelde thuis met 1-1 gelijk.

Sinds het ingaan van het nieuwe millennium is Oranje echter ongeslagen tegen Oostenrijk. Het Nederlandse elftal won tussen 2002 en 2016 vijf keer op rij van Oostenrijk: 0-3, 3-1, 3-4, 3-1 en 0-2.

Favoriet Nederland – Oostenrijk

De favoriet bij het EK pouleduel Nederland – Oostenrijk is dan ook onze eigen Nederlands elftal. De bookmakers zien nauwelijks kansen voor de Oostenrijkse formatie. Natuurlijk is de 3-1 zege op Noord-Macedonië knap, maar alle experts zijn het erover eens dat Oranje tegen de Oekraïne meer indruk wist te maken.

Afgaande op de quoteringen die de meeste bookmakers aanhouden, wordt er zeker weer rekening gehouden met Nederland. Zou de machine dan eindelijk echt op stoom zijn gekomen? De pre-wedstrijd quoteringen laten in ieder geval een positief beeld zien, zo positief dat Nederland zelfs weer bij de favorieten wordt geplaatst voor eindwinst van het Europees kampioenschap 2021!

Pre-wedstrijd odds

De online bookmakers waar je kunt wedden op voetbal hebben de pre-odds alvast voor je klaargezet. Een winnende weddenschap op het keurkorps van onze bondscoach Frank de Boer levert je maximaal x1,61 keer je inzet op. De pre-odds bij TOTO.nl lopen flink op als Oranje niet wint. Een gelijkspel zorgt voor een bonusuitkering van x4,10 keer het inlegde speelbedrag.

Winst van Oostenrijk is slecht nieuws voor de Oranjefans, maar goed nieuws voor online voetbalpunters die hun geld hebben gezet op winst van de Oostenrijkse voetbalploeg. Zij ontvangen bij een overwinning van Oostenrijk maximaal x5,30 keer hun inleg!

Wedden op Voetbal

Ga jij donderdag het Nederlands elftal kijken? Maak het volgen hiervan dan extra spannend door te Wedden op Voetbal en het duel Nederland – Oostenrijk! Plaats je voorspelling via onze bookmakerspagina, scoor de beste odds en deals die passen bij jouw weddenschap en wordt de winnaar van dit tweede EK groepsduel van het Nederlands elftal!

Speel bewust, veilig en verantwoord! Houd het leuk om te Wedden op Voetbal en besef dat je ook je inleg kunt verspelen. Lees om goed voorbereid van start te gaan onze kennisartikelen en verklein daarmee de kans op het verliezen van je inleg. Maak altijd een goede afweging tussen winstkansen en risico’s! Kortom: geniet, maar speel met mate tijdens EURO2020.

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.