Oranje op EURO2020: Nederland - Oekraïne

Het Nederlands voetbalelftal opent haar EK zondag 13 juni met een poulewedstrijd tegen de Oekraïne. De ploeg van bondcoach Frank de Boer treft daarmee direct de op papier sterkste tegenstander in Poule C. Na het duel tegen de Oekraïne moet Nederland nog aantreden tegen Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni). Voorspel de uitslag en/of winnaar van Nederland – Oekraïne en win bij Wedden op Sport

Historie Nederland – Oekraïne

Als we een blik werpen op de Head 2 Head statistieken van Nederland – Oekraïne zien we dat beide landen tot nu toe slechts twee keer tegen elkaar zijn uitgekomen. De eerste keer was in 2008. Nederland won het vriendschappelijk duel destijds met 3-0. De tweede ontmoeting vond plaats in 2010. Ook toen betrof het een oefenduel. Nederland speelde dat duel in de Oekraïne met 1-1 gelijk.

Kijkend naar de korte termijn historie ontdekken we dat de huidige vorm van Oranje een stuk beter is dan die van de Oekraïne. De Oost-Europeanen speelden recentelijke vooral vaak gelijk. Maar daar zat ook een 1-1 gelijkspel tegen Frankrijk bij. Vorig jaar verraste de Oekraïense ploeg nog met winst op Spanje in de UEFA Nations League.

Nederland heeft ook een wisselend vormpeil getoond onder De Boer. In de laatste vijf interlands werd er slechts driemaal gewonnen (Letland, Gibraltar en Georgië), eenmaal eindigde het gelijk (tegen Schotland) en één keer bleef het Nederlands elftal zelfs met lege handen achter (4-2 verlies tegen de Turken).

Favorieten

De grote favorieten voor dit EK zijn Frankrijk, België, Duitsland en Portugal. Nederland hoort daar niet bij en de Oekraïne ook niet. Wel zijn beide landen topfavoriet om als nummer één en twee te eindigen in de groepsfase. Het onderlinge duel zal vermoedelijk beslissend zijn voor groepswinst.

Nederland is bij de bookmakers de grootste kanshebber om het EK met een overwinning te beginnen. De pre-wedstrijd quoteringen tonen ook dat een zege van de ploeg uit de Oekraïne het minst waarschijnlijk wordt geacht. Daar kan je dus de hoogste odds mee scoren!

Odds Nederland – Oekraïne

Bij winst van de Oekraïne wordt er maximaal x 5.40 keer je inleg uitgekeerd. Bij een gelijkspel lopen de bookmaker bonussen in het 1×2 spelsysteem op naar x 3.55. 

Weet het Nederlands elftal op zondag 13 juni voor het oog van 18.315 toeschouwers te winnen in de Johan Cruijff Arena? Dan start niet alleen Oranje goed aan dit EK: ook voetbalpunters die deze uitslag speelden bij de top bookmakers scoren direct goed met een quotering van x 1.63 keer je inleg kan jij hier al je eerste winst pakken!

Wedden op Voetbal

Door te Wedden op Voetbal kan je scoren met je voetbalkennis! Wedden op Sport heeft voor jou de beste odds en deals verzameld, waardoor een correcte voorspelling ook echt wat oplevert! Durf jij het aan? Ga dan nu naar onze bookmakerspagina en check de actuele quoteringen voor de eerste EK poulewedstrijd van het Nederlands elftal!

Ben jij zondag 13 juni de grote winnaar als Nederland – Oekraïne wordt afgefloten? Scoren kan in de pre-fase, maar ook live! Geef jij tijdens de wedstrijd de winnende weddenschap door? Dan pak je fraaie bonussen bij het live gokken op voetbal. Speel in alle gevallen verantwoord, want bij het online wedden op voetbalwedstrijden kan je ook je inleg verliezen! Meer informatie? Check onze kennisartikelen!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.