Ontknoping van de Eredivisie: AFC Ajax - FC Emmen

Komende zondag is het zover, want dan kan de ontknoping van de Eredivisie een feit zijn. Ajax heeft nog één punt nodig om kampioen te worden, terwijl tegenstander FC Emmen de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Een spannende wedstrijd dus voor beide ploegen! Speel mee via Wedden op Sport en laat zien hoe groot jouw voetbalkennis is!

Historie

De historie tussen FC Emmen en Ajax in de Eredivisie is, net zoals tegen alle andere ploegen waren de Drenten tegen spelen, niet zo groot. Dit komt omdat FC Emmen pas enkele seizoenen in de Eredivisie meedraait. Ajax is één van de ploegen waarvan het tot dusver nog niet wist te winnen op het hoogste niveau en dus zijn de vooruitzichten niet al te best voor de Emmenaren. Beide ploegen speelden tot nu toe vier keer tegen elkaar, waarin Ajax viermaal tot winst wist te komen.

Opvallend feit: In alle vier de ontmoetingen scoorden de Amsterdammers steeds vijfmaal. Drie keer werd er met 5-0 gewonnen, eenmaal met 5-2. FC Emmen zal aan die kleine negatieve reeks ongetwijfeld een einde willen maken, hoewel de stand op de ranglijst daar weinig aanleiding toe geeft.

Ajax is dus op weg naar een nieuwe landstitel, die men officieus al binnen heeft. De ploeg van trainer Erik ten Hag staat momenteel bovenaan met 76 punten. Van de 30 gespeelde wedstrijden tot dusver werden er 24 gewonnen. Twee wedstrijden werden er verloren, terwijl er viermaal gelijk werd gespeeld.

FC Emmen was dit seizoen lang de gedoodverfde degradatiekandidaat. Na 22 wedstrijden stond de teller op slechts zes punten, maar in de laatste acht wedstrijden begon de ploeg opeens te draaien en pakte het achttien punten, dankzij vijf overwinningen en drie gelijke spelen. De ploeg is daarmee niet meer de nummer laatst van de Eredivisie en heeft inmiddels VVV-Venlo en ADO Den Haag achterhaald. De Drentse club is echter nog lang niet veilig.

Favoriet

Logischerwijs is Ajax bij de online bookmakers de grote favoriet bij dit duel. Ajax kon vorige week al kampioen worden, maar kwam toen niet verder dan een gelijkspel tegen FC Utrecht. Weliswaar werd er vervolgens gewonnen van AZ, maar om officieel kampioen te worden, moet de ploeg van trainer Erik ten Hag nog wel een puntje pakken in de resterende vier wedstrijden.

FC Emmen zal zich echter niet zomaar naar de slachtbank willen leiden. De ploeg is bezig aan een grote wederopstanding en mocht de Drentse club erin slagen om in de Eredivisie te blijven, dan zou dat een enorme stunt zijn. De ploeg is de laatste acht wedstrijden al ongeslagen en is dus bezig met een sterke reeks.

Odds

De odds liegen er niet om: Ajax is de grote favoriet en dat is duidelijk te zien in de odds voor deze wedstrijd. Een overwinning van Ajax staat genoteerd op x1,11 en dat is bijzonder weinig. De bookmakers zijn het er duidelijk over eens dat Ajax een zege zal behalen op FC Emmen.

Heeft FC Emmen dan totaal geen kans? Als het aan de bookmakers ligt niet. De quotering voor een zege van Emmen staat namelijk op x16,50. Voor de avonturiers onder de gokkers is dat natuurlijk een mooie quotering, want FC Emmen is al acht wedstrijden ongeslagen. Een gelijkspel ligt wel wat meer voor de hand, gezien de pre-odds van x8,40.

Meespelen met de pre-odds? Zorg er dan voor dat je voor de aftrap van deze wedstrijd (zondag om 14.30 uur) hebt ingezet via onze site. Tijdens de wedstrijd kan er natuurlijk wel gebruik worden gemaakt van andere speltypen tijdens het live gokken op Ajax – FC Emmen. Kijk daarvoor op onze site tijdens deze wedstrijd!

Wedden op Sport

Nog één punt is Ajax verwijderd van de landstitel! Dat betekent dat de Eredivisie er bijna opzit, evenals een hoop andere competities in Europa. De ontknopingen volgen elkaar dus snel op! Nu is dus nog je kans om mee te spelen via Wedden op Sport, om zo met een goed gevoel en hopelijk mooie winsten de zomer straks in te gaan!

Speel via onze site mee zolang de Eredivisie nog loopt en maak gebruik van de beste deals die we aanbieden aan onze bezoekers bij de verschillende bookmakerskantoren waar je op voetbal kunt wedden!

Wedden op Sport
Klaar om te winnen?

Bij Wedden op Sport vind je alles over gokken op sport en het succesvol inzetten op sportwedstrijden. Sportgokken is met toenemende mate steeds populairder aan het worden. Via onze website wordt je dagelijks met sportnieuws en sportwedden tips voor sportweddenschappen op de hoogte gehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.